Пропустити навігацію

Е-лікарняний: поради з оформлення

fff 300x225 - Е-лікарняний: поради з оформленняПерсональні дані про застраховану особу, які міститься в Державному реєстрі загальнообов’язкового державного соціального страхування, ведення якого забезпечує Пенсійний фонд України та дані, які вводить в електронну систему МОЗ ваш сімейний лікар повинні відповідати.

Неспівпадіння окремих даних стає перешкодою для формування електронного листка тимчасової непрацездатності, та, як наслідок, несвоєчасного отримання виплат.

ВАЖЛИВО! Переконайтеся, що інформація, яка надана вами під час оформлення Декларації з сімейним лікарем та дані в реєстрі застрахованих осіб, повинні співпадати в наступних позиціях:

– ідентифікаційний код;

–  паспортні дані (ім’я, по-батькові, прізвище, серія та номер паспорту, коли та ким виданий);

–  номер контактного телефону.

Якщо інформацію надано та введено лікарем правильно, ви отримаєте СМС- повідомлення. В ньому буде міститись 16-значний код. Це номер створеного лікарем медичного висновку про тимчасову непрацездатність.

Крім того, якщо ви самостійно в своєму електронному кабінеті ПФУ виявили неточність даних, про це необхідно повідомити органи Пенсійного фонду України, шляхом подання електронної Анкети для заміни персональних даних.

Якщо ви змінили ПІБ, про це обов’язково треба поінформувати органи податкової служби для внесення змін в ідентифікаційний код.

Привід для занепокоєння — неотримання СМС-повідомлення після оформлення лікарняного лікарем. Це сигнал про можливі помилки!

Дотримуйтесь наших рекомендацій для правильного оформлення е-лікарняного.

background Layer 1