Пропустити навігацію

Сумна тема: допомога на поховання

Як би нам не хотілося уникнути сумних подій, але в житті доводиться мати справу з похованням близьких, родичів, знайомих. Відповідно до ст.53 Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», у разі смерті пенсіонера особам, що здійснюють поховання, виплачується допомога на його поховання в розмірі двомісячної пенсії, яку отримував померлий на момент смерті.
Коли настає такий випадок, люди, зазвичай, розгублені та не завжди усвідомлюють, що треба робити, які документи потрібно збирати для отримання допомоги. Тому корисно знати порядок дій в такому випадку заздалегідь.
Алгоритм нескладний. Для отримання допомоги треба звернутись у будь-який відділ обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в м.Києві та написати заяву для оформлення виплати допомоги на поховання. При собі мати наступне.
1. Документ, що посвідчує особу заявника.
2. Свідоцтво про смерть пенсіонера.
3. Витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть для отримання допомоги або довідку про смерть пенсіонера.
4. Реквізити банківського рахунку.
Про отримання допомоги на поховання можна подивитись у відеосюжеті за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=LchIkkh2UgM
 
 
ss 300x236 - Сумна тема: допомога на поховання
s 1 300x225 - Сумна тема: допомога на поховання
 
sss 300x226 - Сумна тема: допомога на поховання
background Layer 1