Пропустити навігацію

Мирний атом: трагічні спогади

14 300x300 - Мирний атом: трагічні спогадиВ Україні 14 грудня відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії нa Чорнобильській АЕС (День ліквідатора).
Людство досі згадує ті трагічні події, коли мирний атом вийшов з під контролю та заподіяв велику шкоду людям, природі. Навіть зараз, коли пройшло більше 30 років, деякі села та навіть місто енергетиків Прип’ять, населення якого сягало 47,5 тис жителів, виглядають, мов примари.
Природа поступово оговтується від лиха, а от багатьох учасників тих подій вже, на жаль, не повернути. Вони віддали своє життя та здоров’я, ліквідуючи незнайомі наслідки аварії. Тоді лише одинці знали, яку небезпеку несе для людей робота в безпосередньої близькості від зруйнованого реактору.
Ми пам’ятаємо їх подвиг та схиляємо голову перед ними.
Київські пенсіонери – ліквідатори аварії
Головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві надає послуги та здійснює пенсійні та інші виплати і учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС та потерпілим. Таких громадян налічується 29 954.
Серед осіб, яких обслуговує Управління, 1422 – інваліди внаслідок Чорнобильської катастрофи, прирівняні до інвалідів війни.
Серед пенсіонерів – учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та потерпілих від Чорнобильської катастрофи є 33 особи, які брали участь у ядерних випробуваннях та ліквідації інших ядерних аварій.
background Layer 1