Пропустити навігацію

Стан реалізації антикорупційного законодавства за 12 місяців 2021 року

З В І Т

про стан реалізації антикорупційного законодавства  в Головному управлінні Пенсійного фонду України в м. Києві за 12 місяців 2021 року

 

     На виконання завдань, покладених на відділ з питань запобігання та виявлення корупції, відповідно до Типового положення про уповноважений підрозділ (особу) з питань запобігання та виявлення корупції, здійснено моніторинг та координація органів Головного управління щодо впровадження та реалізації заходів антикорупційного спрямування.

    Зокрема, Головним управлінням розроблено пропозиції щодо об’єктів оцінки корупційних ризиків та  заходи по їх  мінімізації, спрямовані на здійснення контролю за дотриманням вимог антикорупційного законодавства, що у свою чергу попереджує виникнення корупційних та пов’язаних з корупцією порушень.

    Станом на 01.01.2022 року  в Головному управлінні проведено  96  семінарів, нарад, лекцій до яких долучено 5134 працівники. Окрім того, надано 1725 роз’яснень  та  консультаційної допомоги  з приводу особливостей відображення відомостей та правил подання декларацій за 2020 рік  працівниками  ГУ, у тому числі щодо недопущення  порушень антикорупційного законодавства.

     Аналіз узагальненої інформації свідчить про позитивні результати застосування превентивних заходів щодо запобігання та виявлення корупції, зокрема в частині наявності фактів корупційних правопорушень, щодо яких винесені судові рішення, та притягнення посадових осіб до адміністративної та дисциплінарної відповідальності за порушення антикорупційних вимог.

    В 2021 році працівниками Головного управління не скоєно корупційних правопорушень чи правопорушень, пов’язаних з корупцією.

    За звітний період здійснено 1265 перевірок декларацій, подання яких суб’єктами декларування передбачено статею 45 Закону України «Про запобігання корупції». Працівники Головного управління своєчасно подали 1013 «щорічних» декларацій, 58 декларацій «після звільнення» та 125 декларацій «кандидатів на посаду», порушення щодо дотримання вимог фінансового контролю працівниками відсутні.

background Layer 1