Пропустити навігацію

ЯК СТАТИ ДЕРЖСЛУЖБОВЦЕМ

Стати держслужбовцем насправді нескладно – головне розуміти з чого почати і крок за кроком прямувати до мети! Отже, щоб бути частиною команди працівників Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві слід діяти за простим алгоритмом:

  1. ІСПИТ НА РІВЕНЬ ВОЛОДІННЯ ДЕРЖАВНОЮ МОВОЮ

Почати слід із реєстрації на сайті https: https://exam.mova.gov.ua – необхідно підтвердити свою особу, використовуючи електронний підпис чи BankID і обрати іспит на визначення рівня володіння державною мовою (саме для виконання службових обов’язків). Будь ласка, реєструйтеся на іспит відповідально! Якщо ви не прийдете на іспит в обраний час на обраний іспитовий майданчик, подати наступну заявку зможете тільки через 4 місяці. У заявці на складання іспиту вказуєте найзручніший за місцем розташування центр іспитування (зазвичай це учбові заклади та бібліотеки), обираєте дату та час складання іспиту.

Звертаємо вашу увагу на те, що для держслужбовців необхідно підтвердити рівень вільного володіння українською мовою відповідно до глобальної шкали Загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти (С1 або С2). Свій сертифікат зможете отримати за посиланням https://rds.mova.gov.ua/certificates/list/

  1. РЕЄСТРАЦІЯ НА ПОРТАЛІ ВАКАНСІЙ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ

Для створення облікового запису на порталі вакансій https://career.gov.ua/ потрібно прикріпити резюме і сертифікат про рівень володіння державною мовою. Далі у графі  «державний орган влади» написати «Головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві» і обирати вакансію, ретельно ознайомившись із інформацією про кваліфікаційні вимоги, посадові обов’язки, рівень заробітної плати тощо.

  1. ПОДАЧА ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ УЧАСТІ В КОНКУРСІ

На вже знайомому сайті https://career.gov.ua/ подати заявку на участь у конкурсі (відомості про особу вказуються у родовому відмінку, наприклад, Петренка Петра Петровича).

  1. ПІДТВЕРДЖЕННЯ ВІД УПРАВЛІННЯ ПО РОБОТІ З ПЕРСОНАЛОМ ПРО ДОПУЩЕННЯ ДО КОНКУРСУ

На вказану при реєстрації поштову скриньку надійде лист про допущення до конкурсу, або роз’яснення про те, що необхідно виправити або додати до пакету документів.

  1. ТЕСТУВАННЯ НА ЗНАННЯ ЗАКОНОДАСТВА

За посиланням https://nads.gov.ua/ на сайті  Національного агенства з питань державної служби можна ознайомитись із повним переліком тем та питань із варіантами відповідей.

  1. РОЗВ’ЯЗАННЯ СИТУАЦІЙНИХ ЗАВДАНЬ

Цей розділ стосується лише державних службовців, що претендують на вакантні посади категорії «Б». Приклади завдань також можна знайти на сайті НАДС https://nads.gov.ua/.

  1. СПІВБЕСІДА ІЗ КОНКУРСНОЮ КОМІСІЄЮ
  2. СПІВБЕСІДА ІЗ НАЧАЛЬНИКОМ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ
  3. ВИЗНАЧЕННЯ ПЕРЕМОЖЦЯ КОНКУРСУ І ПРИЗНАЧЕННЯ НА ПОСАДУ

Для легшого сприйняття даний алгоритм було зображено схематично. Чекаємо на Вас у нашій команді державних службовців!

 

 

Rysunok1 300x225 - ЯК СТАТИ ДЕРЖСЛУЖБОВЦЕМ

background Layer 1