Пропустити навігацію

ШАНУЙСЯ! ПІКЛУЙСЯ! ВАКЦИНУЙСЯ!

Вакцинація для літніх людей — це запорука здоров’я і довголіття. Люди віком понад 60 років належать до групи ризику, яка легко може інфікуватись вірусом, найперше — це COVID-19 та грип. За даними досліджень, для повністю вакцинованих від COVID-19 осіб літнього віку, ризик госпіталізації внаслідок захворювання знижується на 94%. Вакцинація для них цілком безпечна та необхідна, щоб уникнути летальних наслідків.

Вакцинація від COVID-19 забезпечується державою і безкоштовна для всіх громадян України. Вакцин проти COVID-19 достатньо: 5 млн доз. Вакцини від грипу доступні в аптеках. Зробити щеплення можна:

  • через запис у системі Helsi,
  • у сімейного лікаря,
  • без попереднього запису у пункті вакцинації (розташовані в поліклініках).

Важливо пройти повний курс вакцинації. Людина вважається повністю вакцинованою від COVID‑19, якщо вона отримала базовий курс щеплення (2  дози з інтервалом в 1 місяць) та бустерну дозу щонайменше через 5 місяців. Утім, літні люди потребують додаткових бустерних доз (другий і третій бустер), особливо перед сезоном ГРВІ. Вакцинація від грипу проводиться щорічно одноразовим щепленням, яке варто за можливості зробити напередодні епідсезону або ж протягом усього епідсезону. Щеплення від COVID-19 та грипу можна робити одночасно.

Більше про вакцинацію на нашому You Tube каналі https://youtu.be/4DgXnZujwgs

Slajd vaktsynatsiya 1 150x150 - ШАНУЙСЯ! ПІКЛУЙСЯ! ВАКЦИНУЙСЯ!

background Layer 1