Пропустити навігацію

ПРОФЕСІЙНЕ ВИГОРАННЯ: ЯК ЦЬОМУ ЗАПОБІГТИ

Українці переживають часи, коли постійні стреси від повітряних тривог, побоювання за рідних та близьких, втрати домівок, загибель наших воїнів стали сумною реальністю. Виконання службових завдань в таких умовах потребує концентрації моральних та фізичних зусиль. Втома, стрес, великі об’єми роботи стають причиною синдрому професійного вигорання у співробітників.
 
Співробітники Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві не виключення. Не зважаючи на складні умови, на них лежить відповідальність за своєчасне призначення та виплату пенсій, лікарняних, пільг та субсидій, видачу різноманітних довідок, організований прийом громадян тощо.
 
Як таких умовах не стати жертвою вигорання? Як вийти з цього психологічного стану? Як допомогти собі? На ці питання фахівці Головного управління отримали відповіді на професійному тренінгу, організованому Український Жіночий Фонд / Ukrainian Women’s Fund. Кваліфікована психологиня Олена Шликова провела інтерактивне навчання, на тему «Протидія вигорянню, ресурси для відновлення, стабілізація власного стану».
 
Пані Олена пояснила різницю між стресом і професійним вигоранням – стрес супроводжується сплеском емоцій, вигорання – апатією. Навела основні ознаки цього стану:
• втрата енергійності, поява відчуття виснаженості;
• підвищення психологічного дистанціювання від роботи, негативні й песимістичні думки про роботу;
• зниження професійної ефективності;
• депресія.
 
Співробітники Головного управління під час тренінгу отримали практичні поради та рекомендації психологині щодо того, як запобігти вигоранню та як стабілізувати свій стан. Зокрема пані Олена рекомендувала чітко притримуватись робочого графіка, відмовитись від другорядних задач, делегувати частину завдань та оптимізувати роботу, навчити інших поважати ваш час у часи відпочинку, підтримувати фізичне здоров’я. Вона зауважила, як важливо тримати баланс між роботою та особистим життям.
Окрема частина тренінгу була присвячена особистому спілкуванню, під час якого працівники Головного управління отримали персональні консультації.
 
IMG 2038 150x150 - ПРОФЕСІЙНЕ ВИГОРАННЯ: ЯК ЦЬОМУ ЗАПОБІГТИ
 
IMG 1691 150x150 - ПРОФЕСІЙНЕ ВИГОРАННЯ: ЯК ЦЬОМУ ЗАПОБІГТИ
 
IMG 1712 150x150 - ПРОФЕСІЙНЕ ВИГОРАННЯ: ЯК ЦЬОМУ ЗАПОБІГТИ
 
IMG 2048 150x150 - ПРОФЕСІЙНЕ ВИГОРАННЯ: ЯК ЦЬОМУ ЗАПОБІГТИ
 
IMG 1688 150x150 - ПРОФЕСІЙНЕ ВИГОРАННЯ: ЯК ЦЬОМУ ЗАПОБІГТИ
 
IMG 0107 150x150 - ПРОФЕСІЙНЕ ВИГОРАННЯ: ЯК ЦЬОМУ ЗАПОБІГТИ
 
IMG 0096 150x150 - ПРОФЕСІЙНЕ ВИГОРАННЯ: ЯК ЦЬОМУ ЗАПОБІГТИ
 
IMG 0104 150x150 - ПРОФЕСІЙНЕ ВИГОРАННЯ: ЯК ЦЬОМУ ЗАПОБІГТИ
 
IMG 0101 150x150 - ПРОФЕСІЙНЕ ВИГОРАННЯ: ЯК ЦЬОМУ ЗАПОБІГТИ
 
IMG 0098 150x150 - ПРОФЕСІЙНЕ ВИГОРАННЯ: ЯК ЦЬОМУ ЗАПОБІГТИ
background Layer 1