Пропустити навігацію

РАЗОМ ЧИ ОКРЕМО: ЯКЩО В РОДИНІ РІЗНІ КАТЕГОРІЇ ПІЛЬГОВИКІВ

2753 - РАЗОМ ЧИ ОКРЕМО: ЯКЩО В РОДИНІ РІЗНІ КАТЕГОРІЇ ПІЛЬГОВИКІВ Одне із запитань, які зустрічаються доволі часто — від пенсіонерів, колишніх сільських медиків. Наприклад — одна з таких дописувачок проживає з сином — учасником бойових дій. На які пільги з оплати житлово-комунальних послуг ця родина має право?
 
В такому випадку пільговики можуть обрати один з двох способів отримання пільг.
2611 - РАЗОМ ЧИ ОКРЕМО: ЯКЩО В РОДИНІ РІЗНІ КАТЕГОРІЇ ПІЛЬГОВИКІВ Перший — учасник бойових дій має право подати на отримання 75% пільги на всі житлово-комунальні послуги, яким він користується та включити до складу сім’ї мати-пенсіонера, із зазначенням статусу «непрацездатні батьки». В такому разі пільги надаються з розрахунку соціальних нормативів на дві особи у розмірі 75%.
2611 - РАЗОМ ЧИ ОКРЕМО: ЯКЩО В РОДИНІ РІЗНІ КАТЕГОРІЇ ПІЛЬГОВИКІВ Є ще один варіант — члени даної сім’ї можуть подати окремо кожен на себе заяви про наданням пільг. Тоді пільги надаватимуться так: син, як учасник бойових дій, матиме 75% на всі житлово-комунальні послуги, якими він користується, з урахуванням соціальних нормативів на одну особу. А мати, як сільський медичний працівник на пенсії, матиме в розмірі 100%, у разі відсутності централізованого теплопостачання, на послуги з газопостачання або електропостачання на потреби індивідуального опалення та освітлення, з урахуванням соціальних нормативів на одну особу.
SLAJD RIZNI KATEGORIYI PILGOVYKIV 150x150 - РАЗОМ ЧИ ОКРЕМО: ЯКЩО В РОДИНІ РІЗНІ КАТЕГОРІЇ ПІЛЬГОВИКІВ
background Layer 1