Пропустити навігацію

«ОФІЦІЙНА ЗАРОБІТНА ПЛАТА ГАРАНТУЄ ПРАВО НА ПЕНСІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ» ТЕМА СЕМІНАРУ ДЛЯ БЕЗРОБІТНИХ

1 300x127 - «ОФІЦІЙНА ЗАРОБІТНА ПЛАТА ГАРАНТУЄ ПРАВО НА ПЕНСІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ» ТЕМА СЕМІНАРУ ДЛЯ БЕЗРОБІТНИХОфіційно нарахована заробітна плата та повною мірою сплачені страхові внески до Пенсійного фонду України сьогодні гарантують формування страхового стажу, який дає право на пенсійне забезпечення в майбутньому. Контролювати формування свого страхового стажу може кожна особа, яка є користувачем веб – порталу Пенсійного фонду України. Про це фахівці Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві розповіли на семінарі, який відбувся 27 листопада цього року в Солом’янському районному центрі зайнятості.

“В теперішній економічній ситуації громадяни часто погоджуються на нелегальну роботу. Працівник, який погоджується одержувати зарплатню “в конверті”, опиняється повністю беззахисним перед роботодавцем. Якщо відносини з роботодавцем не оформлені або якщо у офіційній звітності зазначена лише частина фактичної заробітної плати найманого працівника, такий працівник позбавляється багатьох соціальних гарантій: права на відпустку, права на оплату листа непрацездатності, допомоги по безробіттю”– цими словами розпочав виступ головний спеціаліст відділу забезпечення наповнення бюджету Євгеній Купрієнко. У випадку коли особа працевлаштована неофіційно, роботодавець може лише частково сплачувати єдиний соціальний внесок за найманого працівника. Працівник опиняється у безправному становищі, він може бути позбавлений оплати відпустки; соціальних гарантій, пов’язаних зі скороченням штату, навчанням або народженням дитини. Працівник, який отримує заробітну плату «в конверті» не має жодних доказів на підтвердження дійсного розміру своєї зарплатні та страхового стажу.

Також Євгеній Купрієнко розповів слухачам, що наразі на веб – порталі функціонує кабінет страхувальника (роботодавця), в якому для працедавця доступна інформація щодо забезпечення соціальних прав його працівників.

Окремо наголосив про нові сервіси із надання електронних документів з підтвердженням QR-кодом, систему СМС– інформування.

Учасникам семінару були надані буклети з інформацією про веб-портал та переваги легального працевлаштування.

 

background Layer 1