Пропустити навігацію

Продовжуються зустрічі в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!»

nachalo 300x149 - Продовжуються зустрічі в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!»

В рамках всеукраїнського правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» відбулася чергова зустріч з громадянами  столиці. Цього разу вона пройшла в  бібліотеці імені О.С. Пушкіна в  форматі «круглого столу» за принципом питання-відповідь.

Головний спеціаліст відділу методології та організації роботи із застосування пенсійного законодавства  Людмила Шулькевич дала змістовні кваліфіковані відповіді на численні  запитання, а саме: право на своєчасне звернення для призначення пенсії за віком, за вислугу років, призначення пенсії по інвалідності або втраті годувальника, про порядок отримання довідки про дохід пенсіонера.

Окремо розкрила тему формування страхового стажу у громадян, що дає їм право на соціальний захист, пенсійне забезпечення та який на пряму залежить від їх офіційного працевлаштування, від їх легальної, в повній мірі нарахованої та виплаченої заробітної плати.konets 300x162 - Продовжуються зустрічі в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!»

Також пані Людмила розповіла про переваги реєстрації застрахованих осіб на веб – порталі Пенсійного фонду України, коли кожен особисто може отримати інформацію щодо його нарахованої заробітної плати, щомісячного розміру сплачених внесків до Пенсійного фонду та страхового стажу.

Різноманітність запитань, які ставилися присутніми, обізнаність аудиторії та розгорнуті відповіді фахівців створили атмосферу жвавого діалогу на цій зустрічі.

background Layer 1