Пропустити навігацію

Питання легалізації зайнятості

18 грудня 2018 року у Солом’янському районному центрі зайнятості м. Києва відбувся інформаційний семінар для безробітних «Легальна заробітна плата» за участю представників Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві.

Під час семінару  головний спеціаліст відділу забезпечення наповнення бюджету Євгеній Купрієнко наголосив присутнім, що в умовах сьогодення нагальним стає питання щодо забезпечення дотримання соціальних гарантій, в першу чергу, легалізації виплати заробітної плати. Дуже важливо, щоб громадяни усвідомили, що їх згода отримувати зарплату «в конвертах» позбавляє їх соціального захисту, права на гідні умови праці та відпочинку. Перш за все, самі громадяни мають бути зацікавлені в тому, щоб працювати офіційно. В кінцевому результаті від приховування зарплати страждають саме вони. Адже, отримуючи заробітну плату в «конвертах», людина залишається соціально незахищеною у майбутньому, особливо в пенсійному віці. Розмір пенсії в майбутньому – це похідна від заробітної плати сьогодні.

В ході зустрічі учасникам семінару повідомили, що на сайті Пенсійного фонду України www.pfu.gov.ua можна отримати вичерпну інформацію щодо: діяльності Фонду, його структури, законодавчої бази тощо, а також пенсійної системи загалом. В зв’язку з тим, що інформація про збір і ведення обліку єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, його платників і застрахованих осіб, які містяться в Державному реєстрі загальнообов’язкового державного соціального страхування є конфіденційною, тому отримати її можливо лише особисто, завітавши до органів Пенсійного фонду.  Крім того, таку інформацію можливо отримувати через Інтернет на веб-порталі Пенсійого фонду portal.pfu.gov.ua,  який  було створено саме з цією метою, а також  для надання користувачам електронних послуг та для доступу до іншої довідкової інформації.

Після реєстрації користувачі веб-порталу можуть отримати наступні електронні послуги: отримати інформацію з персоніфікованого обліку (для працюючих громадян); отримати інформацію щодо умов, порядку призначення, перерахунку та виплати пенсії; ознайомитись із формами заяв, необхідних для призначення, перерахунку та виплати пенсії, отримання допомоги на поховання та заповнити їх, користуючись наданими інструкціями; сформувати запити на попередню підготовку документів; подати  звернення; записатись на прийом до фахівців Фонду; отримати інформацію про стан розрахунків платників з Пенсійним фондом України (для юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців).

Підприємці та особи, які забезпечують себе роботою самостійно, зможуть отримати інформацію стосовно взяття їх на облік в органах Пенсійного фонду України, ознайомитись із умовами нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування, з умовами та порядком складання і подання звітності, а також отримати форми бланків, заяв, інших документів, необхідних для взяття на облік або зняття з нього.

2 300x122 - Питання легалізації зайнятості

 

background Layer 1