Пропустити навігацію

В рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!» продовжуються зустрічі з громадськістю

IMG 1712 300x234 - В рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!» продовжуються зустрічі з громадськістю29 січня, в рамках всеукраїнського правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!»,у бібліотеці ім. М. Реріха Солом’янського району м. Києва пройшов спільний захід Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві та Головного територіального управління юстиції у місті Києві.

Заступник начальника управління застосування пенсійного законодавства – начальник відділу методології та організації роботи із застосування пенсійного законодавства – Людмила Грєбєннікова розповіла учасникам про поняття страхового стажу, умови зарахування до страхового стажу періодів навчання і догляду за дитиною до 3-х років, про перерахунок мінімального розміру пенсій особам, які досягли 65 років з 01.01.2019 року.

Пані Людмила наголосила на перевагах отримання пенсії та грошової допомоги через банківські установи.

Окрему увагу звернула на легальне працевлаштування, коли кожен найманий працівник повинен вимагати офіційного працевлаштування і в подальшому «контролювати» свого роботодавця щодо сплати єдиного соціального внеску.  v tekste 300x266 - В рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!» продовжуються зустрічі з громадськістю

«Пенсійний фонд України продовжує розширювати можливості Веб-порталу електронних послуг. Відтепер на порталі функціонує кабінет страхувальника (роботодавця), в якому для працедавця доступна інформація щодо забезпечення соціальних прав його працівників, про правильність подання звітності» – повідомила Людмила Грєбєннікова.

Наприкінці зустрічі громадяни мали можливість отримати відповіді на питання, які їх цікавили особисто, а також поцікавитися додатковою інформацію з розданих буклетів.

Мета заходу – поширення правової інформації серед працюючого населення, нинішніх і майбутніх пенсіонерів щодо новел у пенсійному законодавстві, підвищення рівня знань громадян щодо гарантованих їм Конституцією та Законами України прав у різних сферах життя, вміння їх реалізувати.

v kontse 300x225 - В рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!» продовжуються зустрічі з громадськістю

 

background Layer 1