Пропустити навігацію

Зустріч з роботодавцями

0AF3D00C A6CE 4B6F 9F06 DB0E9ECCC125 300x200 - Зустріч з роботодавцями06 лютого 2019 року, в приміщенні Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві, була проведена зустріч з юридичними та фізичними особами-підприємцями.

У зустрічі взяли участь представники Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві , Головного управління Держпраці у Київській області та Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві.

Метою заходу стало інформування роботодавців щодо необхідності додержання державних гарантій в питаннях оплати праці найманим працівникам, порядку нарахування та утримання податків і зборів із заробітної плати, відповідальності працедавців за порушення трудового і податкового законодавства.

В.о. начальника Головного управління Пенсійного фонду України в     м. Києві Ірина Задерейко наголосила на тому, що вагомим джерелом збільшення дохідної частини бюджету є легалізація зайнятості населення, детінізація заробітної плати та її підвищення. Тому приділяється велика увага детінізації трудових відносин, здійснюються упереджувальні заходи серед суб’єктів господарювання, які затримують виплату заробітної плати або виплачують її нижче встановленого законодавством мінімуму.7CF553BE 416A 43FE 8218 C52CBAFEC7C7 300x200 - Зустріч з роботодавцями

Дані реєстру застрахованих осіб формуються із відомостей, які подає роботодавець у щомісячній звітності по єдиному соціальному внеску – за найманих осіб, та фізична особа-підприємець у річній звітності по єдиному соціальному внеску – за себе. Наслідком допущення помилок в звітності є недостовірні відомості у реєстрі застрахованих осіб, дані якого використовуються для призначення пенсій, та для інформування контролюючих органів. Тому в разі виникнення питань та з метою недопущення помилок  роботодавцям варто при формуванні звітів звертатись до фахівців управління Пенсійного фонду України за місцем реєстрації.

«Шановні роботодавці! Закликаємо Вас зробити крок назустріч суспільству – легалізувати зайнятість населення та відмовитися від зарплати “у конвертах”» – звернулася до присутніх Пані Ірина.

 5A3B618F 1255 418F B70E FE0FAEF32DC7 300x200 - Зустріч з роботодавцями

background Layer 1