Пропустити навігацію

Семінар для осіб-інвалідів, які не забезпечені можливістю працювати

nachalo 300x169 - Семінар для осіб-інвалідів, які не забезпечені можливістю працювати

13 лютого поточного року у приміщенні Дніпровського центру зайнятості пройшов семінар, на якому 25 осіб-інвалідів, які не забезпечені можливістю працювати та перебувають на обліку в Дніпровському районному центрі зайнятості мали можливість отримати інформацію щодо змін законодавчих норм у сфері пенсійного забезпечення громадян в Україні.

Від Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві виступила заступник начальника відділу обслуговування громадян № 7 Олена Братиця.

Пані Олена детально розповіла про умови призначення пенсії по інвалідності, які передбачені статтею 30 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» від 9 липня 2003 року № 1058-IV (із змінами), проінформували про період, на який призначається пенсія по інвалідності.

Також, слухачі дізналися про строк виплати пенсії по інвалідності в разі зміни групи інвалідності або відновлення працездатності визначений статтею 35 Закону, про норми стосовно припинення та відновлення виплати пенсії по інвалідності у деяких випадках, що передбачено частиною другою та третю статті 34 Закону.

Фахівець повідомила про перелік необхідних документів у разі звернення за призначенням пенсії по інвалідності.

konets 300x188 - Семінар для осіб-інвалідів, які не забезпечені можливістю працювати

Та наприкінці зустрічі, лекторка надала вичерпні відповіді на питання які цікавили присутніх, чим допомогли громадянам заздалегідь уникнути проблемних питань та правильно підготувати документи для призначення пенсії.

Під час заходу усі бажаючі отримали інформаційні матеріалами за тематикою зайняття.

 

background Layer 1