Пропустити навігацію

Бухгалтерам – про пенсійні новації

IMG 2068 300x265 - Бухгалтерам  - про пенсійні новації21.02.2019 року в Українській економічній студії представники Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві провели консультаційний семінар для керівників бухгалтерських служб.

Людмила Грєбєннікова, заступник начальника управління застосування пенсійного законодавства-начальник відділу  методології та організації роботи із застосування пенсійного законодавства,  розповіла присутнім про поняття страхового стажу, про умови зарахування до страхового стажу періодів навчання, догляду за дитиною до 3-х років.IMG 2077 300x260 - Бухгалтерам  - про пенсійні новації

Пані Людмила окремо зупинилася на питанні правильності заповнення трудової книжки та звернула увагу на  переваги користування веб-порталом portal.pfu.gov.ua, що запроваджений  Пенсійним фондом України.

Розповідаючи про етапи проведення пенсійної реформи і новації, пов’язані із осучасненням пенсій та вимогами до страхового стажу, представник  Головного управління конкретизувала особливості перерахунку пенсій з 1 березня для всіх категорій пенсіонерів, а також представила схему виплати пенсіонерам житлових субсидій у готівковій формі.

Як зауважила Людмила Грєбєннікова, розмір підвищення у кожного пенсіонера буде індивідуальним, тому що формула перерахунку враховує стаж роботи особи, рівень її заробітної плати і рівень середньої заробітної плати по країні – спеціальний показник для розрахунку пенсійних виплат.

Впродовж семінару у слухачів виникало багато запитань на які фахівець надала вичерпні відповіді та роздала інформаційно-роз’яснювальні буклети.

IMG 2071 1 300x220 - Бухгалтерам  - про пенсійні новації

background Layer 1