Пропустити навігацію

Про зміни, які торкнуться пенсіонерів в березні – у радіоефірі

zastavka 300x183 - Про зміни, які торкнуться пенсіонерів в березні  - у радіоефіріЗ метою донесення  актуальної інформації широкому колу населення 28 лютого 2019 року відбувся звукозапис інтерв’ю  заступника начальника Головного управління-начальника управління обслуговування громадян Олени Бойко для радіостанції «Голос Києва».

Головним питанням інтерв’ю стало питання  перерахунку пенсій з 1 березня поточного року.

Керівник повідомила радіослухачам, що такий перерахунок проводиться вперше, автоматично, органи Пенсійного фонду до нього повністю готові, проведені всі підготовчі роботи і вже в березні пенсіонери отримують пенсії в новому розмірі.

Востаннє пенсії осучаснювалися у жовтні 2017 року. Однак, цього року вперше і надалі щорічно пенсії індексуватимуться автоматично, без додаткового законодавчого врегулювання.

Формула обчислення основного розміру пенсії є незмінною і враховує тривалість стажу особи (коефіцієнт стажу), величину заробітної плати, яку вона отримувала (коефіцієнт заробітної плати), а також рівень середньої заробітної плати по країні – спеціальний показник для розрахунку пенсійних виплат. Якщо перші два показники є індивідуальними у кожного громадянина, то третій – однаковий для всіх, кому пенсія призначається в певному році. Саме цей показник і буде щороку переглядатися, а отже і збільшуватиметься основний розмір пенсійної виплати.

Також  пані Олена зазначила, що одночасно із перерахованим розміром пенсій буде проведено виплату субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

«Виплата монетизованих субсидій пенсіонерам пройде одночасно з виплатою пенсій впродовж виплатного періоду з 4 по 25 березня». – наголосила Олена Бойко.

background Layer 1