Пропустити навігацію

Антикорупційні заходи головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області на 2018 рік

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ головного управління

Пенсійного фонду України

в Одеській області

07.08.2018 № 203

 

Антикорупційні заходи головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області на 2018 рік

 

1.Обслуговування осіб, які звертаються до органів Пенсійного фонду України

1.1 Запровадити в головному та підвідомчих управліннях стандартів, визначених Положенням про організацію прийому та обслуговування осіб, які звертаються до органів Пенсійного фонду України, затвердженим постановою правління Пенсійного фонгду України від 30 липня 2015 року № 13-1, зареєстрованим в Міністерстві Юстиції України 18 серпня 2015 року за             № 991/27436 (із змінами).

Яворська Т.П., Родіна О.Р., Пархоменко Ю.В., Чернявська І.В., Селецький О.В.

І півріччя 2018 року

1.2 Забезпечити проведення в головному та підвідомчих управліннях контрольних заходів щодо стану реалізації завдань по усуненню (мінімізації) корупційних ризиків, пов’язаних з недоброчесною поведінкою посадових осіб при виконанні посадових обов’язків.

Копилова Г.Н., керівники структурних підрозділів головного управління

Протягом року

1.3 Забезпечити розширення та розвиток дистанційних форм надання послуг через Контакт-центр Пенсійного фонду України, за “гарячими” телефонними лініями органів Пенсійного фонду, шляхом консультування засобами електронної пошти, через сторінки органів Пенсійного фонду у соціальних мережах, іншими засобами комунікацї через ІР-мережі та засобами мобільного зв’язку.

Яворська Т.П., Родіна О.Р., Пархоменко Ю.В., Чернявська І. В., начальники підвідомчих управлінь

Протягом року

1.4 Запровадити надання через веб-портал електронних послуг:

-замовлення та отримання в електронному вигляді довідок та/або витягу з відомостей реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообо’язкового державного соціального страхування (далі — РЗО) з використанням перевірочних кодів (для користувачів, які зареєстровані на веб-порталі та ідентифіковані за допомогою електронного цифрового підпису);

-замовлення послуги інформування за допомою СМС-повідомлення, електронної пошти.

Яворська Т.П., Чернявська І.В., Родіна О.Р., Пархоменко Ю.В., начальники підвідомчих управлінь

Липень 2018 року

 

  1. Управління та контроль у солідарній системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування

2.1 Забезпечити проведення контрольних заходів щодо правомірності рішень про поновлення та виплату пенсій за минулі періоди одержувачем пенсій з числа внутрішньо переміщенних осіб та моніторинг іх результатів.

 Копилова Г.Н., Родіна О.Р., Пархоменко Ю.В., Чернявська І.В., Ізобіліна І.Л.

Грудень 2018 року

2.2 Прийняти участь у розробці нормативів оцінювання діяльності посадових осіб, які беруть участь у перевірках суб’єктів системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

 Аброскіна О.М., Копилова Г.Н., керівники структурних підрозділів головного управління, начальники підвідомчих управлінь

Грудень 2018 року

  1. Управління персоналом та організація роботи щодо запобігання та виявлення корупції

3.1 Провести дослідження соціально-психологічного клімату в трудових колективах головного та підвідомчих управлінь відповідно до Плану заходів з реалізації Стратегії роозвитку і зміцнення кадрового потенціалу органів Пенсійного фонду України у 2016-2018 роках, затвердженого наказом Пенсійного фонду України від 30 вересня 2016 року №132

 Ціповяз Н.В., начальники підвідомчих управлінь

Грудень 2018 року

3.2 Забезпечити взаємодію між головним спеціалістом з питань запобігання та виявлення корупції і відділом по роботі з персоналом при здійсненні контролю за своєчасністю подання суб’єктами декларування декларацій та при проведенні спеціальних перевірок

 Копилова Г.Н., Ціповяз Н.В., начальники підвідомчих управлінь

Постійно

3.3 Запровадити щоквартальний моніторинг дотримання головним та підвідомчими управліннями порядку перевірки факту подання суб’єктами декларування декларацій та своєчасності повідомлення Національного агенства з питань запобігання корупції про випадки неподання чи несвоєчасного подання таких декларацій.

Аброскіна О.М., Копилова Г.Н., начальники підвідомчих управлінь

Липень 2018 року

3.4 Запровадити моніторинг з дотримання вимог законодавчих та нормативних актів щодо організації проведення спеціальних перевірок стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, які передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища.

 Аброскіна О.М., Копилова Г.Н., Ціповяз Н.В., начальники підвідомчих управлінь

Липень 2018 року

3.5 Підготувати роз’яснення підвідомчим управлінням Фонду щодо застосування законодавчих та нормативних актів при проведенні спеціальних перевірок стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, які передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища.

 Копилова Г.Н.

Серпень, листопад 2018 року

 

 Управління фінансовими та матеріальними ресурсами, здійснення внутрішнього аудиту

4.1 Провести аналіз повноти відшкодування виявлених в ході аудитів та інших контрольних заходів незаконних витрат та усунення допущених порушень.

Копилова Г.Н., начальники структурних підрозділів.

До 10 числа місяця, наступного за звітним кварталом

4.2 Провести дослідження результатів роботи головного та підвідомчих управлінь щодо оптимізації видатків пов’язаних з утриманням службових приміщень, та витрат на експлуатаційні послуги. Забезпечити моніторинг результатів досліджень та усунення виявлених порушень та недоліків.

 Копилова Г.Н., Шендрик С.О., Ізобіліна І.Л., начальники підвідомчих управлінь

Грудень 2018 року

4.3 Забезпечити користування під час визначення характеристик предметів закупівлі примірними специфікаціями у сферіпублічних закупівель. Застосування електронної системи публічних закупівель під час здійснення закупівель, вартість яких не перевищує 200 тис. грн для товарів і послуг та 1.5 млн. грн. – для робіт.

Забезпечити в установленому порядку оприлюднення інформації про публічні закупівлі та використання коштів Пенсійного фонду України, передбаченої законодавством.

Селецький О.В., Шендрик С.О., Чернявська І.В., Ізобіліна І.Л., Ціповяз Н.В.

Протягом року

 

Головний спеціаліст з питань запобігання

та виявлення корупції управління внутрішнього

аудиту та фінансового контролю                                                          К.В. Яненко

background Layer 1