Пропустити навігацію

Про підвищення пенсій

З першого липня  2018 року   проведено  чергове підвищення пенсій, що пов’язане із зростанням такого соціального стандарту, як про­житковий мінімум для осіб, які втратили працездатність.

Відтак, з цієї дати розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, збільшився з 1373  до 1435 грн, у зв’язку з чим, відповідно підвищено і мінімальний розмір пенсій.   Оскільки з першого жовтня минулого року  на законодавчому рівні прийнято рішення щодо проведення перерахунку пенсій з урахуванням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, збільшеного на 79 гривень, і на сьогодні всі мінімальні пенсії осіб, які мають необхідний страховий стаж, прораховані, виходячи з величини 1452 гривні, з 1 липня було проведено проміжний перерахунок.  Відтак, даний перерахунок стосувався 58 тис. мешканців Одеської області, пенсії яких обчислені, виходячи із показника прожиткового мінімуму 1373 гривні, оскільки вони не мають необхідного страхового стажу. За результатами перерахунку їх пенсія  становить 1435 грн. А невелика кількість громадян, у кого обчислена пенсія перевищує 10 прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб, отримала пенсійні кошти з обмеженням в 14350 грн.

Також з цієї дати перераховано  надбавки до пенсії відповідно до Закону України «Про донорство крові та її компонентів». Таку надбавку    отримує близько 2,5 тисяч пенсіонерів і  з  1 липня   вона становить       177,7 грн.   

Слід зазначити, що всі перерахунки здійснено в автоматичному режимі  і  офіційного звернення пенсіонерів до органів Фонду не вимагає.  Як завжди виплатний період починається з 4  і закінчується 25 числа місяця.

background Layer 1