Пропустити навігацію

Актуально для майбутніх пенсіонерів

Спеціалісти Чорноморського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Одеської  області провели сьогодні День Пенсійного фонду. Питання, які  розглядались є дуже актуальними для людей передпенсійного віку та тих, хто тільки будує своє майбутнє.

Головний спеціаліст відділу адміністрування, супроводження інформаційних систем, електронних реєстрів та захисту інформаціїї  Альона Пономаренко розповіла, що з 1 січня 2004 року пенсійна система із забезпечення перетворилась у страхування. Тобто для обчислення розміру пенсії враховується лише той період, протягом якого особа підлягала загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню. Страховий стаж обчислюється в місяцях, і той місяць (чи місяці), за який внески до Пенсійного фонду не сплачені, не зараховується до страхового стажу.

Фахівець поінформувала відвідувачів про залежність розміру пенсії від рівня заробітної плати та сплати страхових внесків, а також  про можливості і перспективи запровадження  накопичувального рівня  пенсійної системи.  Зазначила, що навіть незначні, систематичні внески на пенсійне страхування у молодому віці гарантують особі в майбутньому суттєві та регулярні пенсійні виплати.

Альона Пономаренко розповіла як стати користувачем  веб-ресурсу Пенсійного фонду України та без черг і зайвих витрат  часу отримати наступну  інформацію: виписки з системи персоніфікованого обліку, виписки з пенсійної справи (для пенсіонерів), виписки про стан розрахунків з ПФУ (для страхувальників), відомості з власної пенсійної справи (для пенсіонерів) щодо суми призначеної пенсії, з урахуванням усіх встановлених надбавок, виду пенсії, закінчення строку виплати пенсії тощо.        

«Веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України надає громадянам широкі можливості зручно і оперативно взаємодіяти з Фондом» – акцентувала увагу присутніх представник Фонду. Можна здійснювати  контроль за даними, що вносяться до системи персоніфікованого обліку та  впливають на пенсійні права (для працюючих); подавати заяву – запит на попереднє замовлення паперових документів; заяву про призначення пенсії до органів Пенсійного фонду; заяву про перерахунок пенсії у зв’язку з набутим страховим стажем до органів Пенсійного фонду (для пенсіонерів); записатися на прийом до органу Пенсійного фонду з можливістю вибору часу, зручного для відвідування Фонду.

Для юридичних осіб додана можливість замовити он-лайн довідку ОК-7, Додаток 9 «Довідка про трудовий та страховий стаж». Портал працює з дотриманням вимог до захисту персональних даних, а процедура реєстрації на веб-порталі максимально спрощена. Можлива он-лайн реєстрація за електронним цифровим підписом (ключем ЕЦП).

IMG 6597cbbf6cdb439ef1c1b7fa19c91bbd V 225x300 - Актуально для майбутніх пенсіонерів IMG 8563b36518fd00d46e566caefaf2a854 V 225x300 - Актуально для майбутніх пенсіонерів avatarka 14 225x300 - Актуально для майбутніх пенсіонерів

background Layer 1