Пропустити навігацію

ЗАПОБІГАННЯ ТА ВИЯВЛЕННЯ КОРУПЦІЇ В ГОЛОВНОМУ ТА ПІДВІДОМЧИХ УПРАВЛІННЯХ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗА 1 ПІВРІЧЧЯ 2019 РОКУ

     Пріоритетним напрямом роботи головного управління є проведення роз`яснювальної роботи серед державних службовців щодо основних положень антикорупційного законодавства та попередження можливих правопорушень, запобігання виникненню конфлікту інтересів та його врегулювання.

     У першому півріччі 2019 року відповідальними особами головного та підвідомчих управлінь перевірено факт подання 2227 електронних декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави, в тому числі декларацій осіб, що звільнились з органів Фонду у 2018 році та осіб, що претендували на посади в головному та підвідомчих управліннях. В ході перевірки своєчасності подання декларацій встановлено, що в порушення вимог ст. 45 Закону України “Про запобігання корупції” 7 осіб, не подали або несвоєчасно подали декларації до електронного реєстру. По встановлених фактах порушень до Національного агентства з питань запобігання корупції України направлено листи-повідомлення.

    Протягом року здійснюється постійний моніторинг рішень про пенсійне забезпечення працівників головного і підвідомчих управлінь та членів їх сімей, у тому числі на виконання судових рішень з метою контролю за дотриманням вимог антикорупційного законодавства та шляхів врегулювання конфлікту інтересів. За результатами перевірки  таких пенсійних справ конфлікту інтересів не виявлено.

     Протягом 1 півріччя 2019 року головним та підвідомчими управліннями проведено 50 нарад, навчань, семінарів серед держслужбовців за темами, що стосуються антикорупційного законодавства, зокрема подання щорічних електронних декларацій за 2018 рік, попередження виникнення та врегулювання конфлікту інтересів, етичної поведінки держслужбовців, основних антикорупційних обмежень і заборон, встановлених законодавством, для осіб, уповноважених на виконання функцій держави.

     47 державних службовців головного та підвідомчих управлінь офіційно пройшли навчання (підвищення кваліфікації), де у навчальному плані були лекції з питань щодо запобігання та виявлення корупції, а також пройшли дистанційне навчання та одержали сертифікати навчального онлайн-курсу “Конфлікт інтересів: треба знати! Від теорії до практики” та “Декларуй доброчесно”.

     З метою виявлення причин, що призводять чи зможуть призвести до вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень уповноважені особи з питань запобігання та виявлення корупції у головному та підвідомчих управліннях брали участь у проведенні експертизи проектів організаційно-розпорядчих документів, що видаються головним управлінням або підвідомчих управліннях, з метою виявлення причин, що призводять чи можуть призвести до вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, в тому числі з основної діяльності, адміністративно – господарських та кадрових питань.

     Забезпечено функціонування механізмів зворотного зв’язку з громадськістю щодо повідомлень про факти корупційних правопорушень шляхом функціонування існуючої постійно діючої електронної поштової адреси для повідомлень:  anticorup@ods.pfu.gov.ua та спеціальної телефонної лінії (044) 725 08 47.

     В практику роботи запроваджуються різноманітні методи попередження та протидії корупційним проявам. Так, системами аудіо- та відео- спостереження обладнано 5 приміщень відділів обслуговування громадян, забезпечено встановлення 34 відеокамер.

     Повідомлень про випадки корупційних ризиків, пов’язаних з не доброчесною поведінкою працівників головного та підвідомчих управлінь під час виконання посадових обов’язків не надходило.

background Layer 1