Пропустити навігацію

Звіт головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області про результати роботи з питань запобігання та виявлення корупції за 9 місяців 2018 року

На виконання плану головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області на 2018 рік управліннями Фонду проводиться робота з попередження корупційних правопорушень, мінімізації причин та умов, які сприяють їх виникненню.

Наказом головного управління від 16.07.2018 № 182 затверджені антикорупційні заходи головного управління Пенсійного фонду України на 2018 рік, організована робота з їх виконання.

Перевірено 1802 декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру. В ході перевірки встановлено 11 порушень вимог ст. 45 Закону України “Про запобігання корупції” особами, що звільнились з органів Фонду у 2017 та 2018 роках, які не подали або не своєчасно подали декларації. По встановленим фактам до Національного агентства з питань запобігання корупції України направлено повідомлення.

На виконання наказу головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області № 78 від 17.04.2018 здійснюється постійний аналіз звернень осіб до головного та підвідомчих управлінь, які носять ознаки повідомлення про корупцію. Протягом І півріччя 2018 року до головного та підвідомчих управліннь таких звернень не надходило.

Реалізовуються інформаційні заходи серед населення, спрямовані на формування світогляду неприйняття корупції. В засобах масової інформації розміщено 30 статей та роз’яснень, проведено 167 семінарів, нарад, лекцій серед держслужбовців за темами, що стосуються електронного декларування, запобігання проявам корупції, обмежень пов’язаних з проходженням державної служби, попередження та виявлення конфліктів інтересів державних службовців та інше.

З метою вивчення ситуації, розробки механізмів контролю та шляхів врегулювання конфлікту інтересів запроваджено дослідження фактів прийняття рішень про пенсійне забезпечення працівників головного управління та керівного складу підвідомчих управлінь і членів їх сімей. Перевірено 17 пенсійних справ з нового призначення пенсії працівникам управлінь та членам родини. Порушень не виявлено.

За перше півріччя 2018 року проведено 7 оперативних перевірок за принципом “таємничого покупця”. За результатами перевірок корупційних ризиків не встановлено.

Забезпечується на постійній основі доступ громадськості до ознайомлення з проектами нормативно-правових актів з питань діяльності органів Пенсійного фонду України та публічної інформації, яка отримана, створена або знаходиться у володінні головного та підвідомчих управлінь. Організовано інформування громадян щодо можливості отримання інформації на веб-порталу ПФУ. В громадських приймальнях постійно оновлюються матеріали на інформаційних стендах. Розміщуються новини на сторінці головного управління на Офіційному порталі Одеської області.

В практику роботи запроваджуються різноманітні методи попередження та протидії корупційним проявам. Так, системами аудіо- та відео-спостереження обладнано приміщення у Малиновському, Суворовському та Центральному об’єднаних управлінь в м. Одесі.

Організована системна робота по контролю за використанням управліннями Фонду державних коштів. Не допускається надання переваг при спрямуванні коштів на об’єкти з виплати та доставки пенсій. Фінансування проводиться згідно щоденного календарного графіка виплати пенсій та в межах отриманих від Пенсійного фонду України коштів.

Щомісячно досліджується повнота вжиття заходів по стягненню заборгованості по платежах до Фонду. Щоквартально проводиться моніторинг адміністративних витрат, у тому числі на оплату комунальних послуг. Установлені ліміти на телефонний міжміський зв’язок та пробіг автомобілів. Придбання товарів на суму більше 50 тис. грн здійснюється з виконанням електроной системи закупівель.

background Layer 1