Пропустити навігацію

Про заходи з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією

  09 Mizhnarodnyj den borotby z koruptsiyeyu 300x300 - Про заходи з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією

Щорічно 9 грудня за ініціативою Організації Об’єднаних Націй відзначається Міжнародний день боротьби з корупцією.

   Пріоритетним напрямом роботи сектора з питань запобігання  та виявлення корупції Головного управління Пенсійного фонду в Одеській області є проведення роз`яснювальної роботи серед державних службовців щодо основних положень антикорупційного законодавства та попередження можливих правопорушень, запобігання виникненню конфлікту інтересів та його врегулювання.

   Тому,  та з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією, сектор з питань запобігання  та виявлення корупції розробив та розповсюдив поміж працівників і відвідувачів пам’ятку щодо захисту прав викривачів, а на інформаційні ресурси Головного управління Пенсійного фонду в Одеській області надав для опублікування статтю «Викривач як невід’ємна складова боротьби з корупцією». Ці заходи, у першу чергу, спрямовані на формування світогляду несприйняття корупції, а також позитивного відношення до викривача.

   Протягом листопада 2019 року сектор розповсюдив  для самостійного опрацювання збірник навчальних матеріалів з питань запобігання корупції та провів серед 720 працівників навчання з актуальних питань застосування Закону України «Про запобігання корупції» з урахуванням поширених питань.

   9 грудня відбулося тестування з питань додержання антикорупційного законодавства працівників Головного управління. 858 працівників (86%) отримали оцінку «відмінно». Результати тестування вказують на високий  рівень знання антикорупційного законодавства. 

   Також слід зазначити, що відповідно до частини четвертої статті 53 Закону України «Про запобігання корупції» в Головному управлінні забезпечено функціонування механізмів зворотного зв’язку з громадськістю щодо повідомлень про факти корупційних правопорушень, шляхом функціонування постійно діючої електронної поштової адреси для повідомлень:  anticorup@ods.pfu.gov.ua та спеціальної телефонної лінії (044) 725 02 47, крім того, актуальну інформацію щодо діючих в Головному управлінні загальних та спеціальних комунікаційних каналів для надання повідомлень про корупцію завжди можна знайти у відповідному розділі веб-порталу.

 

background Layer 1