Пропустити навігацію

Організація контрольно – перевірочної роботи за 2019 рік

Організація  контрольно – перевірочної роботи за 2019 рік

 

Всього за 2019 рік проведено 17857 документальних перевірок. В середньому кожним спеціалістом проведено 27 перевірок на місяць.

 

Перевірки документів для призначення пенсій

 

  Згідно з пенсійним законодавством, кожна довідка про заробіток              до 01 липня 2000 року враховується за умови підтвердження первинними документами.

        Саме на перевірки документів наданих для призначення (перерахунку) пенсій припадала найбільша частка (88%) з загальної кількості всіх видів перевірок за 2019 рік (ДІАГРАМА). Всього проведено 15645 перевірок довідок для призначення (перерахунку) пенсій.

Налагоджена співпраця між підрозділами пенсійного забезпечення та контрольно – перевірочної роботи дозволяє упереджувати переплати пенсійних коштів, ще на етапі формування пенсійної справи.

Як результат, виявлено 51 переплату пенсій на загальну суму 2519,3 тис. грн. та 4 недоплати на суму 7,1 тис. грн., попереджено 3563 порушень на суму 104,1 тис. грн.

 

Документальні перевірки страхувальників

 

Із загальної кількості перевірок вагому частину (11%) складали планові та позапланові перевірки страхувальників. Всього проведено 1898 перевірок додержання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

Разом з підрозділами інформаційно – аналітичного забезпечення та використання електронних реєстрів, які аналізують данні в реєстрі застрахованих осіб, проводиться робота щодо перевірки достовірності поданих відомостей, за результатами яких виправляються помилки в реєстрі застрахованих осіб.

За результатами перевірок виявлено 1672 порушення, на підставі чого страхувальникам видано 1671 припис про усунення порушень, застосовано 16 фінансових санкції на суму 108,6 тис. грн. та  накладено 161 адміністративних штрафів на суму 54,4 тис. грн.

 

 

Перевірки цільового використання коштів

 

З метою забезпечення контролю за цільовим використанням коштів Пенсійного фонду України проводяться перевірки організацій, що здійснюють виплату і доставку пенсій, та установ, у яких особи перебувають на повному державному утриманні.

Під час проведення перевірок 73 структурних підрозділів Одеської дирекції УДППЗ “Укрпошта”, перевірено 1020 поштових відділень,  в результаті чого  встановлено 26 порушень при використанні коштів, що потребують відшкодування до бюджету Фонду на суму 68,3 тис. грн. За результатами перевірок на 27 посадових осіб накладено адміністративних штрафів на загальну суму 15,1 тис. грн., які сплачено в повному обсязі. Крім того, перевірками встановлено 1576 випадків порушень в оформленні виплатних документів.

За  2019 рік проведено 55 перевірок відділень установ уповноважених банків, через які здійснюється виплата пенсій. При перевірках встановлено 23  випадки порушення термінів повернення коштів в розмірі 106,8 тис. грн. та один випадок порушення терміну зарахування коштів на рахунок пенсіонера в розмірі 1,2 тис. грн.

За результатами 68 перевірок використання коштів, які перераховуються Пенсійним фондом на рахунки закладів, в яких особи перебувають на повному державному утриманні  встановлено 90 порушень на суму 22,2 тис. грн., які повернуті до бюджету Пенсійного фонду в повному обсязі.

 

Звірення з сервісними центрами МВС України повноти та правильності сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з операцій з відчуження легкових автомобілів

 

За 2019 рік проведено 118 перевірок повноти та своєчасності сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування при набутті права власності на легкові автомобілі, під час яких встановлено 57 порушень при розрахунку та сплаті збору на обов’язкове державне пенсійне страхування під час набуття права власності на легкові автомобілі, донараховано 224,1 тис. грн. збору, який сплачено в повному обсязі на рахунки Державної казначейської служби України.

Диаграмма по проверкам 2019Snymok 300x121 - Організація  контрольно - перевірочної роботи за 2019 рік

background Layer 1