Пропустити навігацію

У міському центрі зайнятості

     Головний спеціаліст відділу забезпечення наповнення бюджету фінансово-економічного управління Головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області Людмила Чопчиць та начальник відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів Головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області Ольга Баранова 20 січня прийняли участь у зустрічі-семінарі з майбутніми фізичними особами-підприємцями.

     Ця зустріч належить до низки заходів  соціальної співпраці Головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області та Міського центру зайнятості та сприяє ознайомленню населення з нормами Закону України «Про оплату праці», привертає увагу безробітних (майбутніх підприємців) до питань легалізованого працевлаштування та проблем виплати заробітної плати «в конвертах».

     Під час семінару представники Фонду ознайомили майбутніх підприємців з інформацією щодо формування та надання звітності щодо сум нарахованих внесків на пенсійне страхування, обліку страхового стажу, важливості страхового стажу для нарахування пенсій, особливостей призначення пенсії у 2020 році.

     Фахівці також розповіли стосовно можливостей веб-порталу Пенсійного фонду України, способів реєстрації на веб-порталі та отримання електронного цифрового підпису.

     Наприкінці зустрічі Людмила Чопчиць та Ольга  Баранова відповіли на  запитання та надали присутнім інформаційні буклети з питань пенсійного забезпечення та легалізації заробітної плати.

 

20191209 100636 300x225 - У міському центрі зайнятості

 

background Layer 1