Пропустити навігацію

Вчимося забезпечувати своє майбутнє

Сьогодні у Київському відділі обслуговування громадян відбулося зайняття в “Школі майбутнього пенсіонера”.

Враховуючи вік освітян, які завітали в цей день на “заняття”, спеціалісти відділу надали перевагу темі легалізації трудових відносин та сплати страхових внесків.

Увагу присутніх було зосереджено на тому, що наймані працівники у разі зайнятості в тіньовому секторі економіки та отримання заробітної плати в “конверті” втрачають соціальні гарантії та майбутню пенсію.

Відвідувачам запропонували долучатися до дистанційних форм обслуговування громадян, скориставшись можливостями Веб-порталу Пенсійного фонду України. Адже за допомогою веб-порталу можна самостійно контролювати суми заробітної плати, які були нараховані, чи сплачено страхові внески, скільки днів для стажу зараховано, звернутися за консультацією до фахівців, замовити і роздрукувати необхідні довідки тощо.

Під час заходу пенсійники розповіли присутнім про СМС-інформування. Як за допомогою СМС Пенсійний фонд України щомісячно інформує найманих працівників про сплату за них єдиного соціального внеску та розмір їхнього страхового стажу. Наприкінці зустрічі деякі слухачі одразу скористались такою можливістю та надали заяви на підключення СМС-інформування.

Для більш старшого покоління спеціалісти Фонду повідомили, що є можливість звернутись за призначенням пенсії через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України скориставшись сервісом «Е-пенсія» .

Всі присутні отримали інформаційні матеріали та вичерпні відповіді на поставлені питання.

1 289x300 - Вчимося забезпечувати своє майбутнє 2 1 300x185 - Вчимося забезпечувати своє майбутнє 3 300x182 - Вчимося забезпечувати своє майбутнє

background Layer 1