Пропустити навігацію

„ Школа майбутнього пенсіонера ”

1 1 300x297 - „ Школа майбутнього пенсіонера ”Сьогодні, начальник  відділу з питань виплати пенсій № 9  Тетяна Кір’як провела навчання у „ Школі майбутнього пенсіонера ”для громадян міста Одеса в установі “Приватбанку”.

   Окрему увагу пенсійниця приділила питанню офіційного працевлаштування, яке безпосередньо впливає на право призначення та розмір майбутньої пенсії. Повідомила роботодавців – про наслідки за допуск працівника на робоче місце без укладення трудового договору.

     Також Тетяна Кір’як розповіла, що на веб-порталі електронних послуг Пенсійним фондом України впроваджено ряд сервісів, орієнтованих на пенсіонерів, застрахованих осіб та страхувальників. За допомогою цього зручного електронного сервісу кожна застрахована особа може подати заяву на призначення чи перерахунок пенсії, подивитись, які страхувальники подавали звіт за неї, які суми заробітної плати були нараховані, чи сплачено страхові внески, скільки днів для стажу зараховано, звернутися за консультацією до фахівців, замовити і роздрукувати необхідні довідки.

    Ще одна доступна функція – це кабінет страхувальника, в якому для працедавця доступна інформація щодо надходження коштів, заборгованості сплати страхового та єдиного внеску, розрахунку суми виплати за час тимчасової непрацездатності всім своїм найманим працівникам тощо.

background Layer 1