Пропустити навігацію

Актуальне інтервью

Сьогодні заступник начальника Головного управління Тетяна Яворська спілкувалась з журналістами ТРК «Медіа інформ». Представники ТРК цікавились проведення пенсійної реформи органами Фонду області та підсумками роботи Головного управління за минулий рік.

У ході бесіди Тетяна Яворська повідомила про те, що Головним управлінням забезпечено своєчасну виплату пенсій та допомог 599,1 тис. пенсіонерам згідно з планами – графіками поденного фінансування. На ці цілі спрямовано понад 21,3 млрд грн. Також зазначила, що завдяки проведеним 7 перерахункам середній розмір пенсії збільшився з початку року на 16,1 % і становить  2938,58 грн  (з  урахуванням  пенсій  військовослужбовців),  що  на 94,4 % більше прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. Щодо проведення пенсійної реформи – у минулому році здійснена реорганізації органів Фонду області шляхом приєднання до Головного управління 14 об’єднаних управлінь, що дозволило скоротити штатну чисельність на 61 особу. Розширена функціональність дистанційного доступу до послуг, що надаються Пенсійним фондом. Станом на 1 січня 2020 року надано доступ для отримання послуг в електронному вигляді на веб-порталі Пенсійного фонду України 155171 фізичним та юридичним особам. У липні 2019 року запроваджено новий сервіс веб-порталу електронних послуг – призначення пенсії «в один дотик». Станом на 01.01.2020 зазначеною послугою в області вже скористалось 54 особи.

Прийом та обслуговування громадян ведеться у 24 відділах (секторі) обслуговування громадян (сервісних центрах) за принципом «єдиного вікна», що розміщені, як правило, на першому поверсі та з дотриманням встановлених стандартів обслуговування громадян. З початку року у сервісних центрах послуги надано понад 802 тисячам відвідувачів. З метою наближення надання послуг до населення створено 49 віддалених робочих місць, які обладнані поза межами приміщень Головного управління, де здійснюється обслуговування громадян, в тому числі 19 робочих місць створено в 18 об’єднаних територіальних громадах, де з часу їх утворення надано послуги 21,2 тис. особам.

IMG 2293 300x168 - Актуальне інтервью IMG 2301 300x168 - Актуальне інтервью

background Layer 1