Пропустити навігацію

Захисти себе сам-працюй легально

В Одеському міському центрі зайнятості пройшла зустріч з населенням за участю начальника Прохоровського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) управління обслуговування громадян Вікторії   Пивоварової.

  В ході заходу безробітних поінформовано про те, що наймана праця без належного оформлення трудових відносин містить чимало негативних явищ і в умовах сьогодення дана проблема залишається актуальною.

    Представник Фонду  звернулась до присутніх із закликом не погоджуватися на неофіційну зайнятість, щоб не позбавляти себе права на зарахування періоду роботу до страхового стажу, від якого залежить не тільки розмір майбутніх пенсій, а й загалом право на отримання цієї пенсії. Чим більша заробітна плата, з якої відповідно сплачено  єдиний соціальний внесок, тим вищий розмір пенсії.

   Також повідомила про зручні можливості одержання інформації з пенсійних питань за допомогою нових стандартів обслуговування громадян, зокрема запуск проекту “Е-пенсія”- призначення пенсії “в один дотик”,  мобільного додатку “Пенсійний фонд” або замовлення послуги СМС- інформування та інші. А зареєструвавшисть на Веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України, можна отримати доступ до персональних даних зі своєї облікової картки про страховий стаж, нараховану заробітну плату і сплачені страхові внески. Сучасний формат онлайн сервісів – це суттєве заощадження часу, адже в такий спосіб можна вирішити ті чи інші питання пенсійного забезпечення, замовити й одержати довідки чи інші документи, не виходячи з дому. Всі сервіси є абсолютно безкоштовними.

IMG 779934f220f21cfb9c88959879a463de V 300x146 - Захисти себе сам-працюй легально IMG c2151f5ec5bf3c8f4814d0ebe5a33982 V 300x146 - Захисти себе сам-працюй легально

background Layer 1