Пропустити навігацію

Інформуємо про Е-послуги в «Школі майбутнього пенсіонера»

    

         Галина Літвінова, заступник начальника Арцизького відділу обслуговування громадян (сервісний центр), ознайомила присутніх зі змінами в пенсійному законодавстві у 2020 році. 

         Розповіла присутнім, що робити, якщо не вистачає необхідного стажу для призначення пенсії. Ознайомила з перевагами отримання пенсії через установи банку.

        Фахівець повідомила про електронний сервіс веб-порталу Пенсійного фонду України, за допомогою якого кожна застрахована особа може подати заяву на призначення чи перерахунок пенсії, подивитись, які страхувальники подавали звіт за неї, які суми заробітної плати були нараховані, чи сплачено страхові внески, скільки днів для стажу зараховано, звернутися за консультацією до фахівців, замовити і роздрукувати необхідні довідки, отримати електронне пенсійне посвідчення тощо. Скориставшись послугою “Е-пенсія” можна подати документи на призначення або перерахунок пенсії.

         Але, Веб-портал надає й інші сервіси, зокрема, це надання електронних документів із підтвердженням QR-кодом та отримання інформації в Кабінеті страхувальника,  в якому для працедавця доступна інформація щодо забезпечення соціальних прав його працівників, правильності подання звітності тощо.

       Наостанок, Галина Літвінова звернула увагу освітян на  друковані видання   Пенсійного фонду України, такі як “Пенсійний кур’єр” та “Вісник Пенсійного фонду”, в яких можно ознайомитись з усіма змінами в пенсійному законодавстві, які відбуваються.

IMG 20200312 105709 300x225 - Інформуємо про Е-послуги в «Школі майбутнього пенсіонера»

 

background Layer 1