Пропустити навігацію

З питань виплати надбавки громадянам, яким виповнилося 80 і більше років

Останнім часом було багато письмових  звернень та звернень на Урядову гарячу лінію з питань виплати надбавки громадянам, які досягли 80го віку.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 01.04.2020 №251, Пенсійним фондом України проведено перерахунок пенсії пенсіонерам, яким виповнилося 80  і більше років та розмір пенсії яких не перевішує 9205,19 грн, встановлено щомісячну компенсаційну виплату в розмірі до 500 грн.

Наприклад, гр. Іванов І.І. отримує загальний розмір пенсії 3326 грн з урахуванням розміру пенсії, надбавками та підвищеннями, у такому випадку щомісячна компенсаційна виплата буде становити         500 грн.

Наприклад, гр. Петрова П.А. отримує загальний розмір пенсії з усіма надбавками, підвищеннями          9020 грн, у такому випадку щомісячна компенсаційна виплата буде становити  лише 185,19 грн.

Крім того, у разі коли після встановлення щомісячної компенсаційної виплати розмір пенсійної виплати з урахуванням зазначеної виплати, надбавок, підвищень, додаткових пенсій, сум індексації, інших доплат до пенсій, встановлених законодавством (крім пенсій за особливі заслуги перед Україною), у пенсіонерів, які отримують пенсію, призначену відповідно  до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” за наявності страхового стажу (у чоловіків — 25 років, а у жінок — 20 років), не досягає 2600 грн, таким особам встановлено доплату до пенсії в сумі, що не вистачає до зазначеного розміру.

Після 7 квітня зазначену надбавку починаємо виплачувати пенсіонерам Одеської області через поштові та банківські установи, це залежить від того, як отримуєте  Ви свою пенсійну виплату.

Також, звертаємо Вашу увагу,  що  дана щомісячна компенсаційна виплата нарахована у автоматичному режимі нашими спеціалістами, тому звертатися особисто до відділів обслуговування громадян не потрібно.

Також, нагадуємо, що у зв’язку з карантином прийом громадян у відділах обслуговування громадян обмежено, спеціалістами приймаються тільки документи для виплати допомоги на поховання та призначення пенсії по інвалідності.

 

МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ВАС, ВИ ЗАЛИШАЄТЕСЬ В ДОМА ДЛЯ НАС.

background Layer 1