Пропустити навігацію

Експериментальний проект щодо дистанційної оплати житлово-комунальних послуг одержувачами пенсій та грошової допомоги.

Уряд запровадив експериментальний проект щодо дистанційної оплати житлово-комунальних послуг одержувачами пенсій та грошової допомоги.

Громадяни, які отримують пенсії та грошові допомоги через банківські установи, зможуть дистанційно сплачувати за спожиті житлово-комунальні послуги.

Зокрема, з 10 квітня 2020 року в Україні почне функціонувати інформаційна платформа «Допомога поруч». Завдяки цьому соціальному онлайн-проекту оперативно визначатимуться потреби, надаватиметься відповідна мобільна допомога та соціальні послуги одиноким громадянам похилого віку, людям з інвалідністю, сім’ям з дітьми (зокрема, дітям з інвалідністю) та іншим соціально вразливим верствам населення.

Для цього вони мають зареєструється у системі дистанційного обслуговування або зателефонувати на “гарячу” лінію банку і надати інформацію про перелік ЖКП, які бажають оплатити дистанційно, та необхідні дані для оплати послуг з їх рахунків.

Одержувачі пенсій та грошових допомог також зможуть оплачувати житлово-комунальних послуги безпосередньо у листоноші під час отримання виплат, або замовивши відповідну послугу, зокрема телефоном.

Громадянам, які зазвичай одержують пенсії і грошову допомогу в банках та касах “Укрпошти”, за їх бажанням гроші доставлятимуть додому листоноші.

3 1 225x300 - Експериментальний проект щодо дистанційної оплати житлово-комунальних послуг одержувачами пенсій та грошової допомоги.

background Layer 1