Пропустити навігацію

Інформація для платників єдиного соціального внеску

Головне управління інформує, що 16 квітня поточного року Президентом України підписано Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» № 559-IX.

Ухвалені зміни забезпечують створення єдиного рахунку для сплати ЄСВ через Електронний кабінет платника податків. Відповідно до підписаного закону, такий рахунок буде відкрито для платника за його згодою (бажанням) на центральному рівні Державної казначейської служби.

Зазначений рахунок для сплати податків та ЄСВ має запрацювати з 01.01.2021. До цієї дати Держказначейство має подбати про його відкриття та оприлюднення реквізитів такого рахунку.

Очікується, що зазначений закон допоможе спростити сплату податкових платежів та сприятиме зменшенню кількості помилково або надміру сплачених грошових зобов’язань. Крім того, ухвалені зміни сприятимуть підвищенню рівня відкритості, прозорості та довіри платників податків до державних органів.

Додатково нагадуємо, що страхувальники, які користуються ВЕБ-порталом електронних послуг Пенсійного фонду України, мають змогу дистанційно отримати про себе узагальнену і деталізовану інформація щодо заборгованості страхувальників та інформацію про сплату страхового та єдиного внесків.

Такий сервіс надається для користувачів, які увійшли на ВЕБ-портал за ЕЦП.

background Layer 1