Пропустити навігацію

Дистанційна оплата житлово-комунальних послуг одержувачами пенсій та грошової допомоги

Постановою Кабінету міністрів України «Про розвиток соціальних сервісів для деяких соціальних груп населення» від 8 квітня 2020 року № 287 запроваджено експериментальний проект щодо формування навичок та популяризації дистанційної оплати житлово-комунальних послуг серед одержувачів пенсій та грошової допомоги.

Уповноважені банки щомісяця протягом реалізації експериментального проекту інформують одержувачів пенсій та грошової допомоги, яким проводяться виплати через уповноважені банки або через підрозділи АТ «Укрпошта» шляхом відправлення смс-повідомлень або іншим способом про роботу систем дистанційного обслуговування та «гарячих» телефонних ліній, можливості дистанційної оплати за спожиті житлово-комунальні послуги.

На період реалізації експериментального проекту уповноваженим банкам рекомендовано не стягувати з одержувача плату за перерахування коштів з його банківського рахунка на рахунки надавачів послуг.

Про проведену оплату житлово-комунальних послуг з банківського рахунка уповноважений банк інформуватиме одержувача смс-повідомленням або іншим способом.

За відсутності в одержувача можливості проводити оплату житлово-комунальних послуг через системи дистанційного обслуговування уповноважених банків АТ «Укрпошта» забезпечує можливість їх оплати безпосередньо під час доставки пенсій та грошової допомоги додому або на замовлення одержувача, у тому числі засобами телефонного зв’язку, шляхом приймання від одержувача платежів за спожиті житлово-комунальні послуги. Факт оплати послуг підтверджується наданням розрахункової квитанції.

background Layer 1