Пропустити навігацію

Результати роботи управління внутрішнього аудиту у І півріччі 2020 року

Протягом І півріччя 2020 року завершено проведення передбачених зведеним операційним планом діяльності з внутрішнього аудиту на 2020 рік двох аудитів:

– з питань якості обслуговування осіб, які звертаються до органів Пенсійного фонду України;

– організація роботи по приведенню у відповідність даних в персональних облікових картках застрахованих осіб, додержанню вимог законодавства про доступ до ресурсів інформаційно – телекомунікаційної системи Пенсійного фонду України.

За підсумками проведених внутрішніх аудитів Головним управлінням видано два накази. З метою усунення встановлених порушень та недоліків, налагодження системи внутрішнього контролю за результатами проведених у I півріччі 2020 року аудитів розроблено 19 рекомендацій, які прийнято до провадження структурними підрозділами Головного управління.

Згідно графіку контрольних заходів у січні – червні 2020 року управлінням внутрішнього аудиту проведено 10 інших контрольних заходів:

– дві перевірки стану додержання фінансової дисципліни при відшкодуванні витрат на відрядження;

дослідження організації роботи щодо виконання завдань Пенсійного фонду України щодо перерахунку пенсій;

дослідження організації роботи структурних підрозділів Головного управління щодо стягнення коштів з боржників, які працевлаштовані;

– два дослідження щодо дотримання норм законодавства при проведені перерахунку пенсій відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»;

– перевірка стану додержання вимог законодавства щодо виплати пенсій особам, які перебувають на повному державному утриманні;

– дві перевірки дотримання термінів прийому, опрацювання та видачі довідок відповідно до вимог Порядку призначення тимчасової державної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату;

– дослідження дотримання норм абзацу 2 пункту 4,3 розділу IV Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.

Загальна сума порушень, встановлених під час здійснення управлінням внутрішнього аудиту десятьох контрольних заходів складає 658,1 тис. грн, з яких усунуто виявлених порушень на загальну суму 584,2 тис. грн.

background Layer 1