Пропустити навігацію

Новини пенсійного законодавства. Збільшено пенсійні виплати у разі втрати годувальника

FOTO DO STATTI po vtrati goduvalnyka original photo 300x186 - Новини пенсійного законодавства. Збільшено пенсійні виплати у разі втрати годувальника

Урядом 03 серпня 2020 прийнято постанову № 674 “Про додатковий соціальний захист окремих категорій осіб”, якою збільшено розміри щомісячних пенсійних виплат в разі втрати годувальника членам сімей осіб, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах її проведення; у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони; відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях та загинули (померли) внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час зазначених заходів, або смерть яких пов’язана із захистом Батьківщини.

Так, починаючи з 01 серпня 2020 у разі, якщо в зазначеної категорії осіб розмір пенсії, призначеної відповідно до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” (з урахуванням надбавок, підвищення, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації та інших доплат, встановлених законодавством, крім пенсій за особливі заслуги перед Україною”) не досягає 7800 гривень встановлюється адресна допомога, яка буде дорівнювати сумі, що не вистачає до зазначеного розміру.

Якщо пенсію призначено на двох і більше членів сім’ї, то адресна допомога встановлюється в сумі, що не вистачає до 6100 гривень на кожного члена сім’ї.

Максимальний розмір пенсійних виплат на всіх членів сім’ї встановлюється в розмірі 10 прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність. На даний час це 17120 грн і в подальшому буде збільшуватися при зміні прожиткового мінімуму.

Таким чином, з 01 серпня 2020 загальний розмір пенсійних виплат в зазначеної категорії осіб не може бути меншим за:

на одного члена сім’ї – 7800 грн;

на двох членів сім’ї – 12200 грн;

на трьох і більше з урахуванням максимального обмеження на сьогодні — 17120 грн.

На виконання положень названої постанови Кабінету Міністрів України Головним управлінням Пенсійного фонду України в Одеській області за матеріалами пенсійних справ (без особистого звернення одержувачів пенсій) перераховано пенсійні виплати 108 членам родини загиблих та померлих захисників України, які виконували свій військовий обв’язок у Донецькій та Луганській областях.

Такі виплати не є разовими, в зазначених розмірах пенсії будуть виплачуватися щомісячно.

background Layer 1