Пропустити навігацію

ВИКОНАННЯ ВИМОГ АНТИКОРУПЦІЙНОГО ЗАКОНОДАВСТВА В ГОЛОВНОМУ УПРАВЛІННІ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Пріоритетним напрямом роботи Головного управління є проведення роз’яснювальної роботи серед державних службовців щодо основних положень антикорупційного законодавства та попередження можливих правопорушень, запобігання виникненню конфлікту інтересів та його врегулювання.

За 9 місяців 2020 року у Головному управлінні проведено 20 навчань (тренінгів ) серед держслужбовців, що стосуються антикорупційного законодавства, внутрішні навчання (тренінги) пройшли 1659 слухачів, за темами “Декларування 2020” (812), “Організація роботи з повідомленнями, які отримані від викривачів” (8), “Запобігання та врегулювання конфлікту інтересів”(512) Заборони та обмеження передбачені Законом України “Про запобігання корупції”(324).

Крім того за 9 місяців 2020 року:

– 5 державних службовців Головного управління офіційно пройшли навчання (підвищення кваліфікації), де у навчальному плані були лекції з питань щодо запобігання та виявлення корупції на базі Навчально методичного центру Пенсійного фонду України;

406 працівників пройшли підвищення кваліфікації за спеціальною короткостроковою програмою “Запобігання корупції в органах публічної влади”на базі Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України;

654 працівника пройшли дистанційне навчання та одержали сертифікати навчальних онлайн-курсів в системі “Prometheus” з питань, що стосуються антикорупційного законодавства, зокрема “Декларуй доброчесно” (279), “Конфлікт інтересів треба знати: від теорії до практики”(182) “Боротьба з корупцією” (66) та “Дослідження корупції: як це працює”(6) “Антикорупційні програми органів державної влади”(121).

Dyograma 300x293 - ВИКОНАННЯ ВИМОГ АНТИКОРУПЦІЙНОГО ЗАКОНОДАВСТВА  В ГОЛОВНОМУ УПРАВЛІННІ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ  В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Постійно здійснюється контроль за  дотриманням державними службовцями Головного управління обмежень, передбачених Законом України “Про запобігання корупції”, а також заходи, спрямовані на попередження виникнення корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень:

За 9 місяців 2020 року перевірено факт своєчасного подання 1387 декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави за 2019 рік за типами «щорічна» та «після звільнення», 38 – декларацій осіб, переможців конкурсу, що працевлаштовуються на посади державної служби в Головному управлінні, та 59 – за типом «перед звільненням».

Проведено роз’яснювальну роботу серед 202 суб’єктів декларування, що припинили виконання функцій держави у Головному та підвідомчих управліннях у 2019 році (100% від загальної кількості) щодо необхідності подачі декларації та передбаченої законом відповідальності за її не подання або несвоєчасне подання, зокрема засобами телефонного зв’язку та поштою за адресами місця проживання та реєстрації.

Виявлено 1 випадок неподання декларації “після звільнення”,про що у встановлено законом порядку повідомлено до Національного агентства з питань запобігання корупції .

Здійснюється постійний контроль дотримання вимог законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів, протягом 9 місяців 2020 року випадків виникнення конфлікту інтересів не виявлено. Повідомлень від працівників про наявність у них конфлікту інтересів не надходило.

При прийомі на роботу кандидати на посади, що передбачають виконання функцій держави проходять інструктаж, щодо обов’язків обмежень та заборон встановлених Законом України «Про запобігання корупції”, надають письмове повідомлення про близьких осіб які працюють в органах Пенсійного фонду України. З метою своєчасного виявлення та врегулювання конфлікту інтересів ведеться облік близьких осіб, що працюють в Головному управлінні.

Протягом року здійснюється постійний моніторинг рішень про пенсійне забезпечення працівників Головного управління та членів їх сімей, у тому числі на виконання судових рішень з метою контролю за дотриманням вимог антикорупційного законодавства. За результатами перевірки 21 пенсійних справ, в тому числі на виконання судових рішень, конфлікту інтересів не виявлено.

З метою запобігання проявам корупції, недопущення подальшого перебування на державній службі осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, у Головному управлінні забезпечено облік працівників, притягнутих до відповідальності за вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень.

Забезпечено функціонування механізмів зворотного зв’язку з громадськістю щодо повідомлень про факти корупційних правопорушень шляхом функціонування існуючої постійно діючої електронної поштової адреси для повідомлень:  anticorup@od.pfu.gov.ua та спеціальної телефонної лінії (044) 725 02 47.

З метою виключення контактів між громадянами та працівниками, відповідальними за підготовку документів для прийняття рішень про призначення (перерахунок) пенсії та здійснення пенсійних виплат, постійно вдосконалюється механізм обслуговування громадян та обробки пенсійної документації.

Повідомлень про випадки корупційних ризиків, пов’язаних з не доброчесною поведінкою працівників Головного управління під час виконання посадових обов’язків не надходило.

background Layer 1