Пропустити навігацію

Роз’яснення щодо користування функцією “Пенсійний калькулятор”

1 20201104 091905 0000 300x169 - Роз'яснення щодо користування функцією “Пенсійний калькулятор”

            Веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України набирає популярності серед населення. На чисельні запити щодо користування функцією “Пенсійний калькулятор” надаємо  роз’яснення.

           “Пенсійний калькулятор” дозволяє передчасно обчислити розмір пенсії особи, яка користується особистим кабінетом на веб-порталі ПФУ, незалежно від віку. Розрахунок здійснюється на підставі інформації про стаж та заробітну плату (доходи), яка наявна в Реєстрі застрахованих осіб. 

            В особистому кабінеті у закладці «Мій страховий стаж» можливо побачити страховий стаж починаючи з 2004 року.  Щоб “Пенсійний калькулятор” врахував  страховий стаж, набутий до 2004 року, необхідно надати скан-копію трудової книжки для оцифрування.

            Для цього необхідно скористатись розділом “Комунікації з ПФУ”, обрати вкладку “Відомості про трудові відносини”, долучити скан-копії оригіналів документів про стаж у кольоровому зображенні та завірити електронним цифровим підписом.

            Після опрацювання трудової книжки працівниками Пенсійного фонду у закладці «Електронна трудова книжка” з’являться дані про трудові відносини до 2004 року.

            Послуга “Пенсійний калькулятор” дозволяє розрахувати пенсію за різними алгоритмами, а саме, як за введеними даними, так і з урахуванням стажу, який буде набуто на дату настання пенсійного віку.  Після виконання розрахунку (кнопка «Зберегти та розрахувати») користувачу буде надано на перегляд розмір пенсії та протокол розрахунку.

            Кількість разів щодо модифікації вхідних даних та проведення розрахунку пенсії не обмежена.

 

background Layer 1