Пропустити навігацію

Автоматичне призначення пенсії

IMG 20200701 151628 401 300x231 - Автоматичне призначення пенсії

 

На виконання Указу Президента України від 08.11.2019 №837 “Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави” розроблено та створено систему автоматичного призначення пенсій .

З 1 липня Пенсійний фонду України впровадив нову сервісну послугу – автопризначення пенсії.

Пенсія призначається автоматично при досягненні пенсійного віку. При цьому немає необхідності додатково звертатись та особисто відвідувати органи Пенсійного фонду.

Сервіс дозволяє надати всю необхідну інформацію завчасно та провести перевірку наявних у Пенсійному фонді даних.

Послуга надається засобами вебпорталу з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП). Користувач, який не є пенсіонером та який авторизувався на вебпорталі Фонду portal.pfu.gov.ua за допомогою КЕП повинен оцифрувати усі документи, що підтверджують його страховий стаж, а саме трудову книжку, дипломи стаціонарного денного навчання, для жінок свідоцтво про народження дитини тощо. Якщо установа або організація даної особи провела оцифровку трудової книжки, користувач не повинен виконувати вищевказану функцію.

Далі Користувач заповнює атрибути анкети (загальні дані, дані документу, що засвідчує особу, адресу проживання та реєстрації, дані щодо обраного способу виплати призначеної пенсії та згоду на отримання пенсійного посвідчення.

Додає скановані копії документів (обов’язкові та ті, які вважає за необхідне надати) для підтвердження його права на певні доплати та пільги).

Підписує анкету – заяву КЕП та надсилає її до органу Фонду.

За результатами опрацювання анкети заяви користувач отримає інформацію про автоматичне призначення пенсії/, дату такого призначення та розмір пенсії за допомогою СМС-повідомлення, засобами вебпорталу та через мобільний додаток. Проходити заявнику ідентифікацію вже не потрібно. Звертаємо Вашу увагу, що у даних звернень замість заяви на призначення — Анкета.

background Layer 1