Пропустити навігацію

Електронна послуга “Пенсійний калькулятор”

Цю електронну послугу розробили кілька років тому, проте лише в останній версії “Пенсійний калькулятор” – справді ефективний і корисний сервіс, що дає людині змогу розрахувати свій страховий стаж і розмір пенсії зважаючи на реальні показники. Адже нині, під час обчислення страхового стажу і заробітної плати використовують дані, що містяться в електронних реєстрах Пенсійного фонду України.

У Пенсійний фонд звертається чимало людей, котрі ще не набули права на пенсію, оскільки не досягли пенсійного віку, проте хотілось би спрогнозувати своє пенсійне майбутнє. Саме вони є основними “споживачами” послуги “Пенсійний калькулятор”. Адже завдяки цьому ресурсу можна підбити певні підсумки трудової діяльності й зрозуміти, що роботи і в якому напрямку рухатися, щоб поліпшити свої пенсійні перспективи.

Зрозуміло, що сьогодні точно розрахувати, яким буде розмір пенсії 2050 року, доволі складно, адже ніхто з нас не може зі стовідсотковою впевненістю сказати, де працюватиме за рік чи два, яким буде рівень цін, інфляції, показників середньої заробітної плати тощо. Тому “Пенсійний калькулятор” розраховує умовний розмір пенсії, котрий може бути призначено людині після досягнення пенсійного віку, зважаючи на сьогоднішні реалії: того рівня зарплати, який у неї визначено на час розрахунку, і припускаючи, що весь цей час до призначення пенсії вона працюватиме офіційно. Звісно, з огляду на це, короткострокові прогнози будуть точнішими за довгострокові. Проте й й тим, кому до пенсії ще далеко, мабуть буде цікаво дізнатися, на який рівень виплат варто сподіватися в майбутньому.

Однак якщо розмір майбутньої пенсії “Калькулятор” визначає дещо гіпотетично, то наявний страховий стаж на сьогодні порахує доволі точно (якщо ви введете всі потрібні дані до 01.01. 2004 із трудової книжки, диплома тощо). Окрім того, сервіс дає змогу визначити ймовірний вік виходу на пенсію з урахуванням можливо набутого стажу (тобто у 60, 63 чи 65 років).

І на закінчення. “Пенсійний калькулятор” – це чудова нагода спрогнозувати своє пенсійне майбутнє. Ви вже зацікавилися? Тоді запрошуємо скористатися послугою.

foto 2 2 240x300 - Електронна послуга “Пенсійний калькулятор”

background Layer 1