Пропустити навігацію

Виплата пенсії за довіреністю

dovirenist 300x198 - Виплата пенсії за довіреністю

       Пунктом 2 статті 47 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” передбачено, що пенсія може виплачуватися за довіреністю, порядок оформлення та строк дії якої визначається законом. Виплата пенсії здійснюється протягом усього періоду дії довіреності за умови поновлення особисто пенсіонером заяви про виплату пенсії за довіреністю через кожний рік дії такої довіреності.

         Згідно ст.247 Цивільного кодексу України строк довіреності встановлюється у довіреності. Якщо строк довіреності не встановлений, вона зберігає чинність до припинення її дії.

             Якщо суми пенсії, що одержуються з банківського рахунку по довіреності більш як один рік, або не одержуються з поточного рахунку більше як один рік, уповноважений банк повинен повідомити про це орган Пенсійного фонду, а пенсіонер подати нову заяву до Пенсійного фонду. У разі не подання пенсіонером нової заяви, перерахування коштів на рахунок у банку припиняється та здійснюється виплата пенсії через національного оператора поштового зв’язку за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання одержувача в населеному пункті у межах України в установленому порядку.

background Layer 1