Пропустити навігацію

Щодо виплатного періоду

vyplatnoj period - Щодо виплатного періоду

    Відповідно до статті 47 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” пенсія виплачується щомісяця організаціями, що здійснюють виплату і доставку пенсій (поштові відділення) у строк не пізніше 25 числа місяця, за який виплачується пенсія, виключно в грошовій формі за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання пенсіонера в межах України або перераховується на визначений цією особою банківський рахунок у порядку, передбаченому законодавством.

    Виплата пенсій, грошової допомоги з коштів Пенсійного фонду проводиться у період з 4 по 25 число щомісяця безпосередньо одержувачу пенсії, грошової допомоги або за довіреністю.

      Слід зазначити, що право першочергової виплати у термін з 4 по 10 число мають пенсіонери, які отримують підвищення до пенсій за нормами Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, тобто інваліди війни, учасники бойових дій та члени сімей загиблих.

    Діючим законодавством за пенсіонером закріплене право вибору способу одержання пенсії. Одержувати пенсію через відділення поштового зв’язку або через уповноважені установи банків – особистий вибір кожної людини. В будь-якому варіанті за доставку пенсії пенсіонер не платить жодної копійки.

      Фінансування пенсійних виплат здійснюється своєчасно.

background Layer 1