Пропустити навігацію

Щодо змін у виплаті грошової допомоги

o 1e6odudh78gj18k5ha31p549a51k 300x169 - Щодо змін у виплаті грошової допомоги 

З 1 квітня 2021 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 № 1279 “Деякі питання організації виплати пенсій та грошової допомоги”, у зв’язку з чим змінився порядок виплати допомоги на поховання та недоотриманої пенсії. Відтепер допомогу на поховання та недоотриману пенсію у зв’язку зі смертю пенсіонера можна одержати лише в банку.

Щоб одержати допомогу на поховання при зверненні до сервісних центрів Пенсійного фонду України необхідно мати при собі: документ, що посвідчує особу заявника; свідоцтво про смерть; витяг із Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть для отримання допомоги на поховання або довідку про смерть пенсіонера. У разі реєстрації смерті за межами України подається свідоцтво про смерть або інший документ, що підтверджує факт смерті, виданий компетентним органом іноземної держави.

        Для одержання недоотриманої пенсії потрібно мати: свідоцтво про смерть пенсіонера; документи, що підтверджують родинні стосунки; документ, який посвідчує особу заявника й місце його проживання. За потреби додатково подається довідка про здійснення поховання за власний кошт (у разі смерті військового пенсіонера) і власна довідка про взяття на облік як внутрішньо переміщеної особи (у разі звернення щодо виплати переселенця).

          В обох випадках разом із зазначеними документами заявник подає до органів Пенсійного фонду довідку про реквізити банківського рахунка із зазначенням розрахункового рахунку у форматі IBAN, відкритого в уповноваженому банку на особу, що звертається за отриманням допомоги на поховання або недоотриманої пенсії.

         У разі відсутності в одержувача поточного рахунка чи неможливості його відкрити, виплата допомоги на поховання може бути здійснена шляхом переказу коштів одержувачу без відкриття рахунку через АТ “ОЩАДБАНК” (“Швидка копійка”).

background Layer 1