Пропустити навігацію

Порядок виплати недоотриманої пенсії у зв’язку зі смертю пенсіонера.

  Poryadok provedennya identyfikatsiyi 1 300x169 - Порядок  виплати недоотриманої пенсії  у зв’язку зі смертю                                                                                             пенсіонера.    

Згідно статті 52 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» сума пенсії, що належала пенсіонерові і залишилася недоотриманою у зв’язку з його смертю, виплачується – по місяць смерті включно членам його сім’ї, які проживали разом з пенсіонером на день його смерті, у тому числі непрацездатним членам сім’ї, зазначеним у частині другій статті 36 цього Закону, які знаходилися на його утриманні, незалежно від того, проживали вони разом з померлим пенсіонером чи не проживали.

Також відповідно до пункту 2.26. Порядку 22-1 для виплати недоотриманої пенсії у зв’язку зі смертю пенсіонера до органу, що призначає пенсію, в якому перебував на обліку померлий пенсіонер, надається свідоцтво про смерть, документи які підтверджують родинні стосунки, документ, що посвідчує особу заявника.

За документ, що засвідчує особу приймається паспорт (або інший документ, що засвідчує цю особу, місце її проживання (реєстрації) та вік). Іноземці та особи без громадянства подають також копію посвідки на постійне проживання. Паспорт громадянина України є документом, що посвідчує особу власника та підтверджує громадянство України.

Належність до кола членів сім’ї (діти, батьки, подружжя) підтверджуються штампами у паспорті або свідоцтвом про народження, або свідоцтвом про шлюб, або рішенням суду.

В іншому випадку недоотримана пенсія оформляється по спадщині.

background Layer 1