Пропустити навігацію

Виплата пенсії за довіреністю

Vyplata pensiyi za dovirenistyu 300x169 - Виплата пенсії  за довіреністю 

Статею 47 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” передбачено, що пенсія може виплачуватися за довіреністю, порядок оформлення і строк дії якої визначається законом. Виплата пенсії за довіреністю здійснюється протягом усього періоду дії довіреності за умови поновлення пенсіонером заяви про виплату пенсії за довіреністю через кожний рік дії такої довіреності.

Згідно з п.1 Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 25.11.2005 №22-1 заява про продовження виплати пенсії за довіреністю подається заявником до територіального органу Пенсійного фонду України.

Згідно ст. 247 Цивільного кодексу України строк довіреності встановлюється у довіреності. Якщо строк довіреності не встановлений, вона зберігає чинність до припинення її дії.

Звертаємо увагу, що заява на продовження виплати пенсії за довіреністю та заява про поновлення виплати пенсії подаються пенсіонером особисто.

background Layer 1