Пропустити навігацію

Виплата пенсій банківськими установами

Виплата пенсій банківськими установами здійснюється згідно з Порядком виплати пенсій та грошової допомоги через поточні рахунки в банках, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 30 серпня 1999 року № 1596 (зі змінами) (далі Порядок).
Даний Порядок регулює питання виплати пенсій та грошової допомоги, що нараховується відповідно органами Пенсійного фонду за згодою пенсіонерів та одержувачів допомоги через їх поточні рахунки в установах уповноважених банків.
Уповноваженими банками є банки, визнані переможцями конкурсу на право виплати пенсій та грошової допомоги через банківські рахунки за згодою пенсіонерів та одержувачів допомоги, з якими укладається договір. Інформація щодо банківських установ, з якими укладено договір на зарахування та виплату пенсій розміщена на офіційному сайті Пенсійного фонду України www.pfu.gov.ua).
Виплата пенсій та грошової допомоги здійснюється за місцем проживання (одержувача) пенсіонера в населених пунктах, де функціонують установи уповноважених банків. Установи уповноважених банків здійснюють відкриття поточних рахунків, проводять операції із зарахуванням сум пенсій та грошової допомоги на поточні рахунки. Одержувачі самостійно вибирають уповноважений банк для відкриття поточного рахунку.
Органи Пенсійного фонду України здійснюють виплату пенсії через установу банка за умови особистого звернення або наданням заяви про виплату пенсії або грошової допомоги від установи уповноваженого банку.

background Layer 1