Пропустити навігацію

Переведення виплати пенсії за новим місцем проживання пенсіонера

Aktualna stattya 1 300x169 - Переведення виплати пенсії за новим місцем проживання пенсіонераВідповідно до статті 47 Закону України Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” пенсія виплачується щомісяця, у строк не пізніше 25 числа місяця, за який виплачується пенсія, виключно в грошовій формі за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання пенсіонера в межах України організаціями, що здійснюють виплату і доставку пенсій, або через установи банків у порядку, передбаченому Кабінетом Міністрів України.

У разі зміни місця проживання отримувачу пенсійних виплат необхідно особисто звернутись із заявою, паспортом та документом про присвоєння реєстраційної картки платника податків до органу Пенсійного фонду для переведення виплати пенсії.

Якщо отримувачем пенсійних виплат є неповнолітня або недієздатна особа законний представник (батьки, опікун), піклувальник, представник закладу, який здійснює опіку та піклування, разом із заявою надає паспорт, документ що підтверджує його статус (повноваження) та за наявності рішення суду.

Виплату пенсії за новим місцем проживання (реєстрації) територіальний орган Пенсійного фонду здійснює з наступного місяця після звернення пенсіонера.

Отримувач пенсійних виплат обов’язково має повідомити орган Пенсійного фонду про зміну фактичного проживання для забезпечення повного та доцільного розподілу коштів, забезпечення фінансування та формування потреби бюджетних коштів регіонів Пенсійного фонду України.

background Layer 1