Пропустити навігацію

Щодо припинення та поновлення виплати пенсій

Aktualna stattya 9 300x169 - Щодо припинення та поновлення виплати пенсійВідповідно до статті 49 Закону України” Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”виплата пенсії зупиняється:

якщо пенсія призначена на підставі документів, що містять невірогідні відомості ;

– в разі виїзду на постійне місце проживання за кордон, якщо інше не передбачене міжнародним договором України;

– у разі смерті пенсіонера;

– у разі неотримання пенсії через відділення поштового зв’язку протягом 6 місяців підряд;

– в інших випадках передбачених законодавством, наприклад: закінчення терміну навчання дітей, що отримують пенсію в разі втрати годувальника; невизнання пенсіонера особою з інвалідністю; працевлаштування особи, яка одержує пенсію за вислугу років, на роботу за посадою, яка дає право на пенсію за вислугу років.

Згідно з ч. 2 ст. 49 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, поновлення виплати пенсії здійснюється за рішенням територіального органу Пенсійного фонду протягом 10 днів після з’ясування обставин та наявності умов для відновлення її виплати.

Для поновлення виплати пенсії відповідно до п. 1.5 Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України” Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 25.11.2005 № 22-1, необхідно особисто звернутись безпосередньо до будь-якого сервісного центру незалежно від місця проживання (реєстрації) заявника із заявою про поновлення виплати пенсії, з документами, що посвідчують особу (паспорт, ідентифікаційний код) та за бажанням особи одержувати пенсію через установу банку – заяву на проведення виплати пенсії через банківський рахунок.

Поновлення виплати пенсії не здійснюється за заявами наданими представниками, які діють за довіреностями, та надіслані поштою.

background Layer 1