Пропустити навігацію

Заходи з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією

Щорічно 9 грудня по ініціативі Організації Об’єднаних Націй відзначається Міжнародний день боротьби з корупцією.photo1639406659 300x213 - Заходи з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією

Пріоритетним напрямом роботи Головного управління є проведення роз’яснювальної роботи серед державних службовців щодо основних положень антикорупційного законодавства та попередження можливих правопорушень, запобігання виникненню конфлікту інтересів та його врегулювання.

З нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією відділом з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління (далі – Відділ) для працівників розроблено та розповсюджено пам’ятку щодо правового статусу викривача та каналів повідомлення про корупцію, яка в першу чергу спрямована на формування світогляду не сприйняття корупції, а також позитивного відношення до викривача.

photo1639405724 2 300x300 - Заходи з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцієюНа передодні 08 грудня 2021 року в Головному управлінні проведено оперативну нараду при начальнику Головного управління із застосуванням електронної платформи ZOOM на якій розглянуто актуальні питання організації роботи із запобігання та виявлення корупції в Головному управлінні.

Протягом тижня з 06 по 10 грудня 2021 року в Головному управлінні

проведені навчання серед працівників з актуальних питаньphoto1639405724 3 300x300 - Заходи з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією застосування Закону України «Про запобігання корупції», зокрема, що стосується запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, гарантій та прав викривачів, обмежень щодо отримання подарунків та заборони отримання неправомірної вигоди.

З 01 по 10 грудня 2021 року Головному управлінні проведено анонімне анкетування серед працівників з питань які пройшли 764 респондента.

Перший блок питань анонімної анкети направлений на оцінку якості роботи Відділу. Респондентам запропоновано оцінити якість консультацій та навчань які проводяться Відділом, а також оцінити загальну якість роботи за п’ятибальною шкалою, де 1 це погано а 5 відмінно. Результати анкетування показали, що середня оцінка якості проведених Відділом навчань становить 4,5/5 бала, якість консультацій теж знаходиться на високому рівні 4,4/5 бала, а загальна якість роботи відповідає оцінці 4,6/5 бала.photo1639405724 300x300 - Заходи з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією

Другий блок питань був присвячений самостійному визначенню рівня своїх знань з найактуальніших тем антикорупційного законодавства, а саме конфлікту інтересів, заборон та обмежень встановлених Законом України “Про запобігання корупції”, захисту прав викривачів та заходів фінансового контролю. Результати аналізу відповідей респондентів будуть враховані при плануванні навчань у 2022 році.

Третій блок питань направлений визначити рівень заохоченості працівників до викривання та їх відношення до викривачів. В Головному управлінні 60 % працівників з повагою відносяться до викривачів, 30% зазначили, що стануть викривачами якщо стикнуться з проявами корупції в Головному управлінні. Виходячи з відповідей респонденті в Головному управлінні у 2022 році буде посилено роботу щодо заохочення викривачів та формування культури повідомлення про корупцію.

Крім того, респондентам запропоновано обрати канал повідомлення про корупцію який вони використовували б при здійсненні повідомлення. Аналізуючи отримані данні можна дійти висновку, що рівень довіри до безпосереднього керівництва, керівництва Головного управління та Відділу знаходиться на високому рівні.

background Layer 1