Пропустити навігацію

Погашення заборгованості – гарантія сталої роботи Пенсійного фонду України

Aktualna stattya 14 300x169 - Погашення заборгованості - гарантія сталої роботи Пенсійного фонду УкраїниРобота органів Пенсійного фонду України спрямована на реалізацію завдань, визначених законами України щодо подальшого поліпшення пенсійного забезпечення громадян. Завдання по наповненню бюджету було і залишається одним із найголовніших напрямків роботи Фонду. Борги по обов’язковим виплатам до Пенсійного фонду України є стримуючим фактором під час прийняття рішень Уряду країни щодо чергового підвищення пенсійних виплат та їх перерахунків. Поряд з цим, збільшення боргів негативно впливає на спроможність органів Фонду своєчасно та в повному обсязі виплачувати пенсії.

На жаль, не всі керівники підприємств усвідомлюють, що порушення термінів відшкодування Пенсійному фонду витрат на виплату частини пенсій, призначених на пільгових умовах (за періоди страхового стажу, набутого робітниками на цих підприємствах) та не сплата боргів по страхових внесках сприяє виникненню напруги у системі пенсійного забезпечення.

Станом на 01 грудня 2021 року найбільшими боржниками Одеської області по обов’язковим платежам до Пенсійного фонду України, з-поміж економічно-активних, тобто працюючих платників є:

Назва боржника

Сума боргу (грн)

КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО “ОДЕСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ МЕДИЧНИЙ ЦЕНТР ПСИХІЧНОГО ЗДОРОВ’Я” ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

1725644,32

ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО ПІДПРИЄМСТВО ПО ВИРОБНИЦТВУ МЕДИЧНИХ ВИРОБІВ З ПОЛІМЕРНИХ МАТЕРІАЛІВ ГЕМОПЛАСТ

1497583,02

АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО “ОДЕСЬКА ТЕЦ”

1098992,87

КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО “ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНИЙ ІНТЕРНАТ “ОСТРІВ НАДІЇ”

838483,15

ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО “РЕНІЙСЬКИЙ МОРСЬКИЙ ТОРГОВЕЛЬНИЙ ПОРТ”

454823,82

background Layer 1