Пропустити навігацію

Зустріч з молоддю міста Одеса

Den informuvannya servisnomu tsentri 8 m. Odesa 5 300x169 - Зустріч з молоддю міста Одеса

 

Працівники відділу обслуговування громадян №17 (сервісний центр м. Одеса) провели зустріч зі студентами Центру професійно – технічної освіти.

У ході спілкування присутніх ознайомили з переліком послуг, які надаються електронними сервісамиПенсійного фонду України, пояснивши, що за допомогою вебпорталу можливо перевірити чи правильно відображені в Пенсійному фонді України персональні дані громадянина, простежити нараховану заробітну плату, страховий стаж, переглянути електронну трудову книжку, лист тимчасової втрати працездатності тощо.

Під час зустрічі працівники відділу звернули увагу слухачів на необхідність легалізації заробітної плати при працевлаштуванні, тому що виплата «тіньової» заробітної плати позбавляє належного захисту на випадок непрацездатності, прирікає на мізерну пенсію в майбутньому. Також – це втрата можливості користування державними гарантіями відповідно до чинного законодавства, такими як: державна допомога сім’ям з дітьми, субсидії, лікарняні, оплата відпусток тощо. Суспільство має зрозуміти, що легалізація заробітної плати – загальна проблема, як держави, так і кожного з нас, тож вирішувати її слід спільними зусиллями.

background Layer 1